Ostalo > Razne offtopic teme :)
Ebay / Aliexpress
zvonkec92:
Da bas citao o tome danas, kaj narucimo narucimo do 9. mjeseca 2021. il koji je vec datum u pitanju a posle toga cemo i mi morat trazit rupe u zakonu, neznam kak je u ostalim drzavama EU jel se i tam placa isti drek koji misle i tu uvesti?
ivano_007:
Zanimljivo je vidit kako će to bit provedeno s obzirom da na većini paketića piše 1$. Valjda neće svakome slati pismo da pošalju račun... sve u svemu, carina/pošta će morati imati puno veće skladište i zaposliti još 10ke ljudi da se to sve ocarini i dostavi u razumnom roku do krajnjeg naručitelja
tdj595:
Rekli su da ce uvest da prodavac placa pdv, sad ne znam kako oni misle da ce to fukncionirat, vjerohatno ce ali/ebay odma zaracunat +25% i onda takvi paketi nece ici uopce na carinu? Ako se dobro sjecam da je tako nesto pisalo
Pulss:
--- Citat: tdj595 - 01 Rujan, 2020, 20:22:53 ---Rekli su da ce uvest da prodavac placa pdv, sad ne znam kako oni misle da ce to fukncionirat, vjerohatno ce ali/ebay odma zaracunat +25% i onda takvi paketi nece ici uopce na carinu? Ako se dobro sjecam da je tako nesto pisalo
--- Kraj citata ---
Bilo bi mi logicnije da na salteru u posti zbroji recimo 40kn paket plus 10kn pdv, platis 10 pa oni uplacuju drzavi. A ne maltretirat prodavatelje na ebayu sa nasima sranjima.
ivano_007:
Danas mi stigao paket nakon carine i ispostavilo se da ne prelazi 22€, odnosno ne mogu naplatiti PDV. Svejedno, prilikom preuzimanja paketa platim 20kn postupak carinjenja (ležarina, pismo koji su mi poslali...). Da stvar bude gora, paket stiže iz Belgije. Valjda ću se natirat da neki prigovor napišem.
Zaključno, ispostavilo se da su u krivu prilikom procjene, ali svejedno naplate cijeli postupak...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju