Ostalo > Razne offtopic teme :)
Ebay / Aliexpress
sasha2511:
--- Citat: balicdim - 19 Svibanj, 2016, 19:37:36 ---vjerujem, ali sigurno nisi uzeo sa DHL dostavom iz kine...
i ja sam naručio 5 komada iz kine, od toga samo 1 sa poreznom naknadom
ali ovaj je gazda htio iz EU jer je čuo od nekog tamo kvazi lika da su proizvodi iz EU kvalitetniji nego iz kine :laughing9: i eto mu sad europsko kineski proizvod
--- Kraj citata ---
ako seller nije naveo NO VAT onda je moguce da neke ulovi carina. ja sam imao test za jednu talijansku firmu koja prodaje mobitele i iz Kine i sve je proslo u redu.. Slano je SF Expressom i proslo je bez davanja.. dakle treba vidit koji sustav imaju, mozda je taj seller slao iz Kine ali bez presjedanja u EU..
from my x500
balicdim:
ima svoj VAT broj koji je u Njemačkoj
ima naznačeno Zero Custom chargers
u deskripšnu piše NO VAT or extra čardžes
uđeš u njegovu trgovinu ima 250000 proizvoda i na svakom piše dojčland, kina, filipini, sjeverna koreja..... ima svega
uzeo sam EORI broj u carini, poslao ga DHL-u i sad već 3. dan čekam njihovu ponudu da ju mogu prenijet selleru sa mi namiri troškove
nadalje gledam koštovnik dhl-a i kaže ležarina nakon 5 i više dana bez bez carinskog dokaza 55kn po danu, pa šta oni pakete drže na j3b3nom dormeo madracu da toliko košta košta ležarina
s obzirom da je kod njih paket već više od 7 dana neznam šta će bit....
jerrycro:
stigo danas sa ebaya paket žarulja 6 kom, plaćeno 150 kn nikakve naknade od 5 kn
balicdim:
--- Citat: jerrycro - 25 Svibanj, 2016, 16:20:28 ---stigo danas sa ebaya paket žarulja 6 kom, plaćeno 150 kn nikakve naknade od 5 kn
--- Kraj citata ---
jel na ambalazi/kuverti/kutiji ima broj za praćenje , ako da ništa čudno
ili ako piše "untrackable" ili "untraced" a nije naplaćeno, jednostavno je bilo sreće
jerrycro:
ima tracking broj. znači u tom grmu leži zec :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju