Potpuno razumije Tvoj stav MR J. Ne mislim se svrstavati u neke znalce, a takva je većina...
Pri kupnji donekle znam na sto treba paziti. Ja sam rabljenu serijalu (x-fight) relativno povoljno kupio od dobrog prijatelja pa se kasnije pokazalo da su ga zaje u servisu Gigant, gdje su obavljeni nužni radovi na početku sezone, nakon cca 4000 km... inaće, kupio sam odblokanu serijalu i takvu vozim. Nije mi bilo do daljnjih troškova neke neposredne nadogradnje ili prerade i posjeta mehaničarima a ipak sam morao pljunuti nesto love vrlo brzo nakon kupnje... Nakon sto je u karmatu zamijenjen variomat i postelan je motor nije bilo daljnjih problema. cvajo ide dobro, iako nije neki urnebes od ubrzanja i brzine. Trošak od cca 1000 kn podijelio sam s prodavateljem... No, to nije bilo sve. U jednom mi je trenutku ljetos mi je bila otišla stražnja guma. promijenio sam obje i pritom utvrdio da je u stražnju stavljana ona sperma za punjenje pukotina u gumi koja je izjela cijelu unutrašnjost felge. Nisam ju zbog toga mijenjao, ali sad barem znam kakva je!
U proljeće namjeravam staviti otvoreni auspuh. originalni je s katalizatorom i tako je sav pohrđao. vjerujem da cu s time nesto dobiti na performansama. nisam siguran da ću osim redovitog servisa i rege na tom skuteru raditi neke dodatne stvari. ne zelim dirati motor dok ide, ne zelim stavljati kofer, jer bi mu stajao kao kravi sedlo, ne želim stavljat el blokadu jer sumnjam da ce mene slati na valjke, a blokada se za mnogo manje love može staviti privremeno, uoči servisa i na variomat. (eto ti biznisa). Meni je bitno da skut ide...
Sada kupujem PX-icu i razgledavam ih pomno... polako stvaram predodžbu o ponudi i na kraju ću neku od vidjenih izabrat za jedno 15 dana. Prethodno ću natjerat lika da ode sa mnom u mondo, da ju pogleda tamošnji mehaničar, koji je prijatelj mojeg prijatelja, a i ja sam prijatelj kuće. No, ne znači da se ipak neću krvavo zaje. Može se dogoditi da na kraju troškovi sredjivanja budu mnogo veći od predvidjenih. Ali, sredit ću ja nju da bude kao beba!