Tehnički kutak > Tuning skutera

Problem na Full gasu?

<< < (2/5) > >>

Crazy Kuree:
morat ću se sutra tim zabavit markerom ću označit na variomatu,pa ću vidjet a mogo bi i podmazat polutku dosta je suha  :laughing6: :toothy9: al onaj dio gdje su ležajevi i i onu bolcnu po kojoj klizi jedna strana polutke  :icon_tongue:
mislim da su okretaji isti ko prije jer uopće ne slabe na full gasu nit šta, nebi reko da je do snage skutera nego baš do prijenosa nešta ne štima

Mr J:
to se desava nakon sto si promijenio zvono? mozda je zvono dublje pa onda polutke zapinju o zvono i nemogu se do kraja prosiriti...

SlowRider:
Sto se tice kevlarskog remena, promjenio sam ih vec par komada i svi su durali oko 5000km, uglavnom sam ih mjenjao na tim km i stavljao novi. Ali jedan sam vozio i puknuo je iznenadno nesto prije 5000km.

Mogu reci da mi je krajnja uvijek bila ista bez obzira na km, a i taj remen se malo trosi. Serijala remen jako zaprlja dekl dok kevlar puno manje zaprlja...

Imas pravo za ovo kada se cuje zvuk prijenosa u max. omjeru, to i ja cujem, ali vise ne nakon promjene omjera zupcanika jer namjerno ne zelim postelati prijenos jer mi sada pase 9800rpm a realnih 100km/h, netreba mi vise okretaja :laughing7:

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 27 Svibanj, 2008, 13:13:29 ---Sto se tice kevlarskog remena, promjenio sam ih vec par komada i svi su durali oko 5000km, uglavnom sam ih mjenjao na tim km i stavljao novi. Ali jedan sam vozio i puknuo je iznenadno nesto prije 5000km.
--- Kraj citata ---

Ko da sam ja pisao - identicna stvar. Samo jedan je ruknuo na 4970km pri povratku kuci, a taj dan sam ga planirao zamijeniti.  ;D

--- Citat: SlowRider - 27 Svibanj, 2008, 13:13:29 ---Mogu reci da mi je krajnja uvijek bila ista bez obzira na km, a i taj remen se malo trosi. Serijala remen jako zaprlja dekl dok kevlar puno manje zaprlja..
--- Kraj citata ---

I kod mene je tako

--- Citat: SlowRider - 27 Svibanj, 2008, 13:13:29 ---Imas pravo za ovo kada se cuje zvuk prijenosa u max. omjeru
--- Kraj citata ---

Da, ruzan zvuk i kad ga cujem, usporim tek toliko da ga vise nema. Samo kaj sam ja lijen raskapati getribu, a trebao bi - na dugoj ravnici (recimo, Slavoska avenija) dodjem do max. omjera, a imam gas otvoren mozda na pola. Brijem da ni 15-20% dulja getriba nebi bila predugacka

SlowRider:
Sto se tice getribe, sama pomisao na ugradnju me odbijala i dugo sam razvlacio sa ugradnjom. Eto slucajno :laughing7: dosao jedan dan i odlucim to ugraditi. Bila je i velika dilema koju kombinaciju ubaciti unutra i odlucim se za nesto krace produljenje. I moram priznati da sam odusevljen i sada opet nema sanse da bih ista mjenjao iako ide bez beda jos malo vece produljenje, jer jednostavno sam dobio i nemogu reci da sam ista izgubio osim starta. Onaj prvi sus do 10km/h i manje, tu se osjeti razlika... ali to je za mene zanemarivo jer poslje ide samo na bolje. I zvono malo duze proklizuje tako da se cesto suzdrzim od punog gasa u startu do nekih 20-ak km/h.
Sada imam volju ugraditi getribu koja mi se cini laksom nego zamjeniti centralni feder. :laughing7:

Sada se cesto vozim na nizim okretajima nego prije, manja buka, manja potrosnja ;D ubrzanja su bolja od 80km/h pa na vise po satu nego prije...

da i dobio sam onaj "kul" zvuk, neki me pitaju jel imam turbinu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju