U našim prodavaonicama skutera otprije par dana poajavio se novi 4T skuter koji nam dolazi iz poznate taiwanske tvornice SYM (Sanyang Industry Co Ltd). SYM je kod nas poznat po pristupačnim 2T skuterima koji su višegodišnji "best buy" u kategoriji do 10 000 kuna.
Ime skutera na britanskom tržištu je SYMPLY ( ne, Simply - aluzija na proizvođača, varijacija riječi jednostavan ), a izgleda da mu je originalno ime Orbit, iako na SYM-ovim stranicama nema podataka o njemu
Vanjski izgled
Symply je svojevrsna kopija Kymco Agility – ja, kako u izgledu tako i u konceptu. To je 4T skuter s 12 inch-nim kotačima, dostupan u crnoj, crvenoj, plavoj i srebrenoj boji
detalji vanjskog izgleda:
Stražnji blatobran donosi praktičan nosač tablice, ali istovremeno stražnji kraj čini manje atraktivnim od Agility-jevog
Nosač kofera, dio standardne opreme, izrađen od željeznih cijevi, opet po uzoru na Agility-ja
Ploča s instrumentima nije prebogata, spidometar, odometar i pokazivač goriva + par lampica ..nema sata…svojim dizajnom podsjeća na onu baotianovu
Prednja maska, stilizacija je one od Agilityja s nešto promijenjenim detaljima…prednji dio je uzak….što znači da u ljetnim mjesecima izvrsno hladi vozačeve prepone, dok je zimi obrnuto
u spremnik ispod sica, koji je iz jednog dijela i mekši od Agility-jevog stane jedna jet kaciga….
interesantan detalj ispod sica je bravica za zaključavanje motora protiv krađe
O motoru i performansama nemam što reći jer ga nisam imao prigodu provozati. Vjerovatno i SYM ugrađuje provjerenu GY6 mašinu, a performanse bi trebale biti nešto bolje nego kod "kineskih skutera"
SYM Symply je kvalitetno izrađen skuter, završna obrada je odlična, plastike su u SYM-ovu stilu, meni se osobno doimaju krte, sklonije pucanju od Agility-jevih koje su mekše.
Najinteresantnije na ovom skuteru je cijena…od direktnog rivala Agilityja 50 jeftiniji je skoro 1500 kuna ( ipak ne zaboravite, Kymco je pionir ugradnje GY6 motora u skutere ). tj iznosi oko 6900 KN. Skuplji od Baotiana 2400 Kn ..od Lune Caper 1900 KN, Od Lune RS 1500 KN
Kakobilo , moje osobno mišljenje je da je SYM Symply best buy u kategoriji do 7000 kuna.
Ako za skuter želite potrošiti oko 1000 €, vaš izbor je ili Luna Vision2, ili SYM Symply
Naravno, vaš autor iskreno smatra da je bolje kupiti 4T mašinu, staviti joj 80 ccm kit i uživati u vožnji, nego voziti prdekalo u oblaku izgorenog ulja.