Bok Ekipa !
Već sam pomalo lud. Ne znam gdje više da gledam.Skuter je 2005 god i ima oko 12.000km,1. sam vlasnik. Prije 2 tjedna mi je u vožnji puknila radilica na strani magneta kod puža koji pokreće pumpu ulja i polupala je paljenje. Rastavio sam blokove, ugradio drugu radilicu, nove ležaje, semeringe,novo paljenje i magnet. Sve sam složio ubacio jednu špricu benzina direktno u cilindar zavidao svjećicu i odmah je upalio. Drugi dan kad sam ga htio upaliti nakon kurblanja od 10 min nije bil nego opet da odvrnem svjećicu i stavim špricu benzina i opet je upalio. Kad je topal pali na prvi zub. Mislio sam da je do čoka jer ima električni na originalnom gurtnerovom karbu. Kupio sam novi čok, skinuo rastavioi oprao karburator i dizne.Skinuo i prirubincu od karburatora koje je zašarafljena sa 4 šarafa za blok i predihtao. Sve ponovno složio ali još uvijek ne pali jedino na špricu benzina. nemam više ideje. Iskru ima, goriva ima.Da li je netko imao ovakav slučaj sa Vivacitiy 50ccm?Kad motor radi pondekad ide u više okretaje pa se smiri, npr kad vozim cca 55kmh i pustim gas on polako gubi okretaje a sajla gasa i klipić u karburatoru se odmah vrate- znači ne šteka sajla gasa.Još jedan detalj nakon vožnje curi mi gorivo iz čašice karburatora na dnu iz cjevčice cca oko 2 min