Općenito > Generalno o skuterima

Stručni nadzor

<< < (8/13) > >>

Mr J:

--- Citat: rogi - 14 Studeni, 2006, 18:57:53 ---Uzmimo na primjer Kawasaki KLE 500 . Njegov motor  je isti onaj koji koristi vojska za agregate . Nisu ni kinezi počeli odjednom sklapati motore. Ako pogledate njihovu početnu proizvodnju , sve je bilo za vojsku . Nacrti i planovi i dizajn su od japanskih majstora iz 60-tih . Ali ti motori rade .Malo su ih sada
preuredili i pokrali dizajn i to je to . Višak para u kupovini novog motorčića dajem rađe za prasice , pivice i mazilice . U proljeće proslava u mom kraju

--- Kraj citata ---
Ali kvaliteta obrade, materijali, strojevi na kojima se obradjuju dijelovi, uvjeti rada, tolerancije... Nemozemo usporedjivati jabuke i kruske, za sada je tako...
Ako se zeli povecati kvaliteta mora se uloziti u proizvod, sto rezultira vecom cijenom kako nebi bili u minusu... (pr. Kymco)

Nisu kinezi nikakvi geniji da na strojevima srednje klase i srednje kvalitetnim materijalima naprave kvalitetan proizvod uz minimalne troskove, koji ce konkurirati nekom brand name proizvodu a biti duplo jeftiniji od istoga...

Izmedju dva proizvoda koji zadovoljavaju moje potrebe naravno da cu uzeti jeftiniji, a ostalo potrositi na janjetinu i ostale delikatese...  :happy8:

filiplatinovicz:
rasprava je načelna i svidja mi se.
ne kazem da mozda necu uzeti kineza iz istih razloga... financijskih
no  bitno je znati sto kupujemo i da ne mijesamo jabuke i kruske...
svaki proizvod nadje kupca. znam mnogo ljudi koji su zadovoljni Baotianom. služi ih dobro i oni sretni. ja bih ga se bojao kupiti, da nemam poslije problema. ali, tko voli nek izvoli... sigurno je da ima i kvalitetnijih kineskih proizvođača. ali kako vjerovati trgovcima na riječ? kako izmedju stotina nepoznatih brandova odabrati dobar?
kod europskih proizvođača s renomeom, mnogo se više zna... pa ne kupiš mačka u vreći ali i debelo platis!

r.e.!:
Neki kineski proizvodi vremenom će vjerojatno dostići odgovarajući ugled ako budu unaprijeđivali proizvodnju i ulagali u kvalitetu. Ali to se ne odnosi samo na kineze i motocikle. Dovoljno je pogledati na što sada liči opel i kakvi su mu proizvodi a nije kineski.

filiplatinovicz:

--- Citat: r.e.! - 15 Studeni, 2006, 12:59:55 ---Neki kineski proizvodi vremenom će vjerojatno dostići odgovarajući ugled ako budu unaprijeđivali proizvodnju i ulagali u kvalitetu. Ali to se ne odnosi samo na kineze i motocikle. Dovoljno je pogledati na što sada liči opel i kakvi su mu proizvodi a nije kineski.

--- Kraj citata ---

:toothy9:

Mr J:

--- Citat: r.e.! - 15 Studeni, 2006, 12:59:55 ---Neki kineski proizvodi vremenom će vjerojatno dostići odgovarajući ugled ako budu unaprijeđivali proizvodnju i ulagali u kvalitetu. Ali to se ne odnosi samo na kineze i motocikle. Dovoljno je pogledati na što sada liči opel i kakvi su mu proizvodi a nije kineski.

--- Kraj citata ---

hahaha... frendica ima opelov servis i posao cvate....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju