Thanks alfa, hebote kolko sam tražio tu tablicu, gdje si to izvukao
Bog te mazo, nisam znao da je tolka razlika AC/LC
Znam jedino da je snaga sa tuljkom cca 4,3@6500 AC i 4,5ks@7250 LC
Upiši u google "testvyfuku.pdf" i vidjet ćeš tamo testove na Minarelli LC... fakat onda ispada paradoks
ta tablica postoji na piaggiovoj stranici već 10 godina.. koliko postoje hiper2 mašine
radi se o tome da u eu skuteri dolaze limitirani, sa blokadama..
u većini država svijeta nema blokada na skuterima, nema ograničenja brzine i piaggio LC doista ima 7.0 hp a AC doista ima 5.1 hp (horse power)
prijenos jako puno nosi i kad računaš da na kotaču imaš 5 ks to je solidno za vodenjaka..
pežo speedfight 2 lc ima isto 5 ks..
kod minarellija je stvar drukčija jer mu je snaga iskazana sa blokadama tako da za aeroxa piše lupam 3.5ks što je dakako sa blokadama a inače ima oko 5ks (na kotaču)
a ovi testovi su ti realni, npr piše da minarelli sa yasuni r ima 6 ks na 8500 okr, da al se yasuni ne vrti na 8500 neg na minimum 9500 i onda snaga ide gore..
ja se na te testove ne obazirem, kaj vidim u praksi to je moja teorija, vozil sam serijale sa yasuni r-om i jasno je da svaki cilindar sa rezo spuhom nemreš vrtiti na 8500 jer se na tolko vrti serijski spuh
zx ide na 9200 a yasuni i na 9800 i tamo ima najveću snagu zato ovi testovi koji yasuni r testiraju na 8500 okr za mene su najobičnija idiotarija..