Tehnički kutak > Injection

Reperacija pumpe goriva

<< < (7/10) > >>

aprilija top:
Ima kineza po300kn 🤣🤣

Corector:
Mozda si me krivo shvatio kad sam rekao da ce izgoriti ecu ako se stavi pumpa od auta. Nije problem ubaciti relej
i ugraditi veceg potrosaca iskorostavajuci slabi izlaz iz ECUa, nego je problem praznje ne akua.

A pazi sad ovo, kad ves rokam u detalje. Purejet radi najnormalnije cak i kada odspojis pumpu goriva na dzeku, i spojis je recimo direktno na akumator. Sve ce raditi, samo ce stalno svijetliti injection check lampica jer signalizira da je nesto neispravno.
Ali dobro, to je nebitnk, ali samo da priizim JOS malo kolikk je purejet tolerantan...

Probavali ljudi sve i svasta od 2003. Godine, ne znam vise imena auta iz kojih su vadili pumpe :toothy12: Masa auto/moto mehanicara diljem HR i preko ispalila... mnogi ga proglasili problemom zivota :toothy3:

Nemre me na lijevu docekat cak niti Suhi :laughing7:

dino73n:
Nema nista od autopumpe bez obzira na potrosnju struje. Slab je pritisak kod autopumpi. Cak i ova boshova sto je spominjete radi na 5 bari al može nabiti 8 kad je smanjen protok. Auta brizgaju gorivo u usisnu granu gdje je vakuum dok pura treba da ubrizga gorivo direkt u cilindar gdje je pritisak.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Corector:
Ima i ova Boschova fp200 sa 5 i 8 bara nazivnog pritiska. Ali dzaba sve.

Corector:
Evo da pokazem kako se pumpa rastavlja na extremno njezan nacin :rock_:

Od sad vise ne bi smjelo biti toliko potrganih pumpi :laughing7:

Prije nego sto zapocne, ZNAM znali ste, negdje duboko u sebi, znao je i cijeli internet  :laughing7:

A sad pogledajte kako je se do sada rasturalo:

Da objasnim foru.

1. Potrebno je zacepiti izlaz pumpe sa serafom M8 standardni korak, stavi se malo O ring da brtvi spoj, vijak se moze zategnuti i s prstima, malo jace.

2. Kada smo to napravili, potrebno je na ulaz pumpe uci s komprimiranim zrakom (8 bara je cist dovoljno, a ako ne ide, moze i vise). Prije toga skidamo osigurac s malog cepica na pumpi goriva. Cistimo dosjed i podmazujemo ga kako bi cep lakse izletio.

3. Uguramo pistolj s komprimiranim zrakom od 8 bara u ulaz pumpe goriva, okrecemo mali cep prema podlozi koja treba biti ravna i ubrizgavamo zrak u pumpu. Pritisak ce izbaciti mali cep vanka.

4. Zatim pristupamo izbijanju velikog cepa, skidamo seger, ponovno na ulaz pumpe dovodimo komprimirani zrak, obavezno oslanjamo taj veliki cep od ravnu podlogu jer ce inace odletiti 10m i bit ce stete... zatvaramo kaziprstom rupu od malog cepa i ubrizgavamo zrak na sekundu, dvije, i veliki cep ce biti potisnut vanka.

5. I tako smo rastavili pumpu, pickin dim, zar ne? A ovi se jebu s skarama, stangama, zicama, i jos sve rastresu, razjebu, polome i strgaju.

Sad pogledaj opet onaj video gdje lik rastavlja pumpu, pa pogledaj moju metodu koju sam usavrsio. :glasses9:

Brutalne svrsotine nemoguceg su u dolasku, oni kojima su spaljeni zivci zbog purejeta/ditecha/tsdi.a, nadam se samo da se nece zakopati zivi kad objasnim neke stvari  :toothy3:

Stay edukovan! al extremno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju