Tehnički kutak > Injection

Reperacija pumpe goriva

<< < (8/10) > >>

Lenko:
Svaka čast za usavršeno rasturanje pumpe ! Ekonomično, efikasno i jebitačno !

balki:
Savršenstvo je u jednostavnosti. Maestralno

Corector:
Budem stavio random snimke pokvarenih purejeta, kad se istovare iz kombija i koliko mi treba sekundi za dijagnozu kvara i par minuta za rijesavanje istog. I tako na svakom

Predlazem natjecanje za ozbiljan kes s vlasnikom karbutator skutera gdje je njegov zadatak samo promjeniti glavnu i ler diznu, a ja cu dijagnosticirati kvar i upaliti skuter :laughing1:

Jos jedna brutalna istina; s purejetom je praktocki nemoguce ostati na cesti cak i ako se pokvari jer sve sto se moze pokvariti, stane u jedan dzep. Dok kod skutera s karburatorom, moras nositi pun sic alata i opet ce ti zafaliti vakum ventil koji je propisao na vakum.
Nisam ovo nikada dozivio, ali kroz godine i desetke tisuca kilometara, mogu sloziti dzepni kit koji ce s 99% sigirnoscu pomoci ako se desi sranje :D
Jer, mnogo, jako puno dijelova, NIKAD ne odlazi. Zasto? Zato sto je praksa tako pokazala, sto osobno na tudjim primjercima, sto na vlastitim kroz enormni eksploataciji, sto kroz stek koji se nikad ne korosti jer ne treba, sto kroz cinjenicu da su SVI dijelovi originalni iz 2003 godine osim potrosnog materijala tipa svijecica, filter zraka i benzina te crijevo goriva i crijevo zraka. U prijenosu remen, mikroremen, klizaci. Tko se malo vozi, i to vozi dan danas.
Kad vidim sto sve kupujete za karbos skutere, najblaze receno vi ste freakovi, pa vam se to opet sjebe... ali dobro, na prvom mjestu je serafljenje, a ne voznja i to razumijem takl da necu reci da ste ludjaci osim ako se panirate voziti, a ispada da vise serafite  :D

Puno puta sam se vozio bez ikakvog alata, Suhi me kopirao po tom pitanju pa je prestao nositi pol garaze i pol skutera ispod sica, i zbog jebene svijecice koji je sjebala voda, vozio se troksajuci iz Karlovca do Zagreba. Daj da roknem jos koju pljusku karbosu kad me je ponijelo.
Pazi ovo, pazi ovo, lakse ce se zacepiti dizna na skuteru s karburatorom, nego na purejetu (to jos nisam ni dozivio da se zacepi, izuzev krutih tvari koje zacepe sito u rezervaru prvo, recimo meni se raspala diht masa koja je izgubila svojstva na plovku rezevara)
Zasto?
U rezervaru je fina mrezica, zatim slijedi papirnati filter, pumpa je sposobna svasta progutati i salje to dalje na kuciste injektora, tamo gorivo docekuje jos jedan fini filter koji je ugradjen na regulator pritiska goriva (postoji verzija i s manje finim), i kao secer na kraji, dizna na sebi ima jos jedan filter. ZNACI 4 FILTRACIJE mraleee, pa kako da ti se zacepi dizna onda?? Ako bi usla voda u sistem, postoje 3 tocke gdje ce se ona separirati. Nije li to extremno osmisljeno?
Na to sve ne gledam kao komplikaciju (sto realno jest naspram primitivnog karbksa) nego kao napredak kroz tehniku i kad imas uzde u svojim rukama nad takvim sustavom, osjecaj je 100x bolji nego kad te iskara jedan obicni jednostavni karbos, e onda se treba hitit na pleca

Ja sam bio slicne sudbine kada mi je masina na povratku s Dugog Otoka i turneje gore na Kapeli pocela povremeno pucati na auspuh pri nakvisim okretajima. Putna brzina je bila ok. Kad sam dosao doma, svijecica je fizicki pukla po pola na onom metalnom dojelu sto prolazi kroz keramiku.

I crkla mi je svijecica ispred Tirane.

Obje su bile rabljene i samo sam vozio dok nisu dozivjele zamor.

Otkako koristim francuske Equem svijecice, nemam vise takvih problema kao sa NGK koje su preosjetljive naspram ovih.

SF2 Freak:
Mrale ja tripujem i nista ne serafim. Pojednostavio karbosa na razinu tomosa  :headbang: .

Kaj ja to nemam...
1) Vakum ventil
2) Vakum crijeva
3) Pumpu ulja
4) Crijeva pumpe ulja

Dodatno naspram piagga po cemu je pezin agregat izdrzljiviji
5) Nemam gumenu prirubnicu
6) Nemam zupcanik uljne pumpe
7) Nemam mikroremen
8 ) Nemam zupcanik na radilici zbog kojega se i piga radilica

Iskljucivanjem pumpe ulja dobio sam rezervoar ulja slobodan koji je spojen sa rezervoarom benzina. I sada umjesto 7.2L standardno imam 8.5L. Znaci 1.3L benge bonusa.

Bas sam si happy voziti se sa ovakvim vozilom koje radi na principu onih koje je vozio jos Hitler  :headbang:

dino73n:

--- Citat: SF2 Freak - 20 Ožujak, 2019, 20:34:12 ---Mrale ja tripujem i nista ne serafim. Pojednostavio karbosa na razinu tomosa  :headbang: .

Kaj ja to nemam...
1) Vakum ventil
2) Vakum crijeva
3) Pumpu ulja
4) Crijeva pumpe ulja

Dodatno naspram piagga po cemu je pezin agregat izdrzljiviji
5) Nemam gumenu prirubnicu
6) Nemam zupcanik uljne pumpe
7) Nemam mikroremen
8 ) Nemam zupcanik na radilici zbog kojega se i piga radilica

Iskljucivanjem pumpe ulja dobio sam rezervoar ulja slobodan koji je spojen sa rezervoarom benzina. I sada umjesto 7.2L standardno imam 8.5L. Znaci 1.3L benge bonusa.

Bas sam si happy voziti se sa ovakvim vozilom koje radi na principu onih koje je vozio jos Hitler  :headbang:

--- Kraj citata ---
Sve je cool samo nosanje nekog ulja sa sobom mi se ne svidja. Jedino ako imas neko štek mjesto za 1dcl dozu za 5L benge. Vidjam masne prostore ispod sjedista kod pojedinaca nastale curenjem flasica 2T ulja i to mi se ne dopada nikako.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju