ajde nek me bar neko razumije šta pričam..imam ktm-a i sve sam to radio tako da vam ne dajem informacije ono tipa kum mi vozi ktm-a pa mi pričo
Ma razumijem te i ja, pa na kraju krajeva jašemo ista grla
sixpack sad uspoređuješ najjeftinije djelove za skuter za skoro najskupljim djelovima za motor te vrste....
usporedi pošteni HE kit za pia ili mina mašine sa tom termogrupom za ktm-a,a ne base ac....ima lux pravo,je puno love ali po meni nije skupo....teško češ za 6000kn složit nov HE setup a ipak se priča o djelovima za motor i to pošten motor a ne neki kinez... kolko got da se i ktm raspada trajat će duže od tog HE setup-a
Šta ti znaci ovo HE, jel misliš na full-race kit?
Pa ne znam, nije ti to baš neka adekvatna usporedba, jer onda kao da pričamo o cijeni slaganja full race prepared ktm-a, zar ne?!
Dobro sad, ako uspoređuješ cijenu slaganja full race skutera (ili neko teško nadrkavanje) sa nekom "lakšom" polugeneralnm na "običnom" ktm-u, normalno da je takav skuter skuplji, a o trajnosti i općenito isplativosti bolje da i ne govorimo...
O kojem god da se "cestovnom" ktm-u radi, cijene dijelova su više-manje okvirno sve tu negdje.
Znači, količina i cijene dijelova cestovnog "homologiranog" ktm-a vs. količina i cijene dijelova nekog normalnog 2T skutera (50ccm ili neki 70ccm base/eventualno midrace)... Sad ćeš ti možda reći, da, ali jedan bolji spuh za 70ccm ti dođe 1500kn, a ja ću ti reći isto: da, ali jedan "ful otvoreni" Akrapovic za KTM-a ti dođe xy!?9sx EUR-a
Gle, imam uz te-em-a još jednu "jurilicu" tako da vjeruj mi da ne lupam gluposti... Kad moras u ducan po dva prednja nova diska koji dođu kao cijela t.grupa+novi spuh... a gdje su još ostali elementi koje skuter nema a na ovim sportskijim motorima koštaju ko suho zlato a moraju se "redovno mijenjati"... zato se ja većinu vremena đipam na skuteru i bilo kakav kvar me košta, ali ne puno. Nek ti se raspadne radilica na skuteru vs na ktm-u (što nažalost nije rijetkost) ili nek ti još i termo grupu povuce za sobom... znaš da te čeka
Evo ti ga lik gore, cviknula getriba na Haskiju, 6000kn...
Ako imaš neki nadrkani skuter i cvikne, uvijek se možeš vratiti na jeftiniji "serijala" setup ili nešto sklepati za "đabe" dok se ne skupe pare, a kod ovakvih motora toga nema, ili pare na stol ili ključ u bravu