Danas sam bio na redovnom servisu(2500km). pregledana svjecica(koju sam ja zamijenio prije 2 dana
), filter zraka propuhan kompresorom(malo me brine to sto je serviser upalio motor bez filtera zraka i onda u karb puhao sa kompresorom- onda je svo gorivo izletilo iz karburatora, ne znam ni ja sta je sa tim pokusao), pregledan remen i isto ociscena prasina od remena u deklu, skinute kocione celjusti pregledane pakne(malo obrusene), pregledano ima li dovoljno ulja u deklu, ima li antifreez-a u hladnjaku, skinuto crijevo sa karba od goriva i malo skracno valjda je presiroko bilo..
Moram naglasiti da su blokade jos na skuteru. Sada skuter po ravnom ide 45 po satu na nizbrdicama se ne osjeti pad snage (normalno), ali na uzbrdici je katastrofa ima par mjesta na kojim tacno znam kako i koliko motor ide na jednom dijelu gdje je prije isao 46 sada je spao na 42, na drugom gdje je isao 40 sada 37.. 48 pa na 43..
Ali nije samo brzina pala nego i obrtaji kao da nema snage da razvije one stare obrtaje..
Napravio sam tako dva đira po cca20km da se uvjerim da je stvarno do skutera, na kraju druge voznje mi je pocelo nesto i pistati kada dodam gas i onda je nesto puklo u auspuhu kao da je gorivo eksplodiralo van cilindra..
A znate i za onaj raniji problem oko tupog zvuka iz spuha( na 5500rpm), nakon nasilnog zakretanja auspuha prilikom promjene gume, mozda je i on uzrok ovih problema jer poslije promjene guma nisam bas vozao skuter kako sam bio na moru itd..
Planiram skinuti blokade ali nekako mi djeluje da sad i kad bi bile skinute ne bi nista dobio jer nevjerojatno je to kako je pala snaga motora..