Ovu temu otvaram samo radi toga da prosvjetlim sve one koji ce imati problem na koji sam ja naisao i koji me muci vec dvije sezone i konacno sam mu stao u kraj.
Dakle vec sam negdje pisao da kad vozim dugo pod punim gasom poslije par kilometara osjetim pad snage i na kraju trzanje i potpuni gubitak snage(nestane mi goriva u karbu) a problem se cesce desava kad je tank ispod pola.Naravno cistio sam vakum ventil,crijeva stavljao nova,otvarao i cistio karb,iglicu plovka plovak i propuhivao sve bezbrojputa al uzalud.
Da bih na kraju primjetio da mi je dosjed gdje zaptiva iglica plovka izuzetno malog presjeka,na prvi pogled manja od glavne dizna(86) i naravo vise goriva mogu potrositi pod punim gasom nego sto u karb moze uteci.Da je neki sistem sa pumpom u pitanju radilo bi to OK al slobodan pad ne pije vode.Dok sam prije vozio na ZX i diznu 80 nije bilo problema al sa YasuniR i 86 diznom ne moze doteci dovoljno goriva u karb.
Uzmem od druga karb 21mm del i otvorim i pogledam taj dosjed kad imam sta i vidjeti u njeg je 1,5mm rupica a u mene 0,8mm i ja naravno uzmem borer 1,5mm i lagano probusim i sve sklopim i na probu.Vozio sam ga skoro 12km pod punim gasom bez pustanja i sve ko podmazano.