Tehnički kutak > Garaža

vxr 180 / lagana generalka

<< < (19/35) > >>

danko0907:

--- Citat: ivek_sr - 09 Listopad, 2013, 13:33:05 ---Elektroliza vode se dogada od 0.8 do 2.6 v ako se ja dobro sjecam ali u pravu si svaka celija u  suhom gwneratoru ima napon koji je odreden brojem ploca koji je stavljen. Npr. Moj sa 9 ploca, -nnn+nnn-. Tu su 2 generatora. 12/2=6, dakle svaki generator ima 6 volti, zato sada imamo 3 neutralne. 6/3=2. Eto tak se to gleda

--- Kraj citata ---

Da, tako nekako sam otpočetka zamišljao kad si spomenuo 9 elektroda. Znači da bi na struju od 2 ili 4 V trebalo napraviti generator sa 1 ili 2 elektrode.. Neznam dali to drži vodu? Tj. koliko je takav generator efikasan? Dali znaš nešto o tome?

GUGY:

--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 17:38:44 ---
--- Citat: crazy marek - 08 Listopad, 2013, 17:24:11 ---
--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 14:22:36 ---
--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 14:00:56 ---Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led  zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno

--- Kraj citata ---

A dali možda znaš koliko bi maximalno struje mogli dati namotaji motorića od 50 cm3 bez ijednog potrošača (kad se povade sve žarulje) a da ih se ne preoptereti. Mislim da sam negdje prije na ovoj temi pročitao da tvoj vxr daje 150w. Dali je moguće da 50 cm3 daje barem upola manje??

Ajmo električari  :help:

--- Kraj citata ---
50cm3 skuteri imaju nekih 60w znaci max stuja bi bila 5ampera...ali racunaj da je to maximum tak da ga nemozes konstantno opterečivat s 5 ampera...

--- Kraj citata ---
Jer znam da su na mom runneru prednje sijalice po 35w, zadnja je 10 w, pretpostavljam da je digitalna instrument tabla isto nekih 10-ak wati, znači samo to troje je cca 50ak wati, a još uz to uspije puniti aku.

--- Kraj citata ---

A da pokusas s ove potrosace zamjenit s led diodama za pocetak? Jbga malo ces teze vozit al to pislije usavrsavas..

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2

danko0907:

--- Citat: GUGY - 09 Listopad, 2013, 22:05:14 ---
--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 17:38:44 ---
--- Citat: crazy marek - 08 Listopad, 2013, 17:24:11 ---
--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 14:22:36 ---
--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 14:00:56 ---Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led  zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno

--- Kraj citata ---

A dali možda znaš koliko bi maximalno struje mogli dati namotaji motorića od 50 cm3 bez ijednog potrošača (kad se povade sve žarulje) a da ih se ne preoptereti. Mislim da sam negdje prije na ovoj temi pročitao da tvoj vxr daje 150w. Dali je moguće da 50 cm3 daje barem upola manje??

Ajmo električari  :help:

--- Kraj citata ---
50cm3 skuteri imaju nekih 60w znaci max stuja bi bila 5ampera...ali racunaj da je to maximum tak da ga nemozes konstantno opterečivat s 5 ampera...

--- Kraj citata ---
Jer znam da su na mom runneru prednje sijalice po 35w, zadnja je 10 w, pretpostavljam da je digitalna instrument tabla isto nekih 10-ak wati, znači samo to troje je cca 50ak wati, a još uz to uspije puniti aku.

--- Kraj citata ---

A da pokusas s ove potrosace zamjenit s led diodama za pocetak? Jbga malo ces teze vozit al to pislije usavrsavas..

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 2

--- Kraj citata ---

Ma gle, za početak imam plan pokušati napraviti generator kojeg će moći napajati namotaji od motorića od 50 ccm. Ako to uspijem, možda ni nije nemoguće napraviti 4-taktni motor koji će raditi isključivo na vodik. E sad, tu je problem, što sam saznao da namotaji bez svih potrošača daju maximalno 60w. Tako mi je rečeno na ovom postu. Iako ja kad zbrojim koliko moj runner troši struje svakako u radu, to mi je malo nelogično (prednja žarulja 35w, zadnja žarulja 10w i još digitalna instrument tabla oko 10 w, zajedno samo to je cca 50w) + punjenje akumulatora. Ali ne kužim se toliko u struju pa valjda je to tako. Iako prednja i zadnja lampa radi direktno s namotaja, na izmjeničnu struju, ali logika mi govori da su svakako potrošači. Sad je to problem, a ako to uspijem dobiti, lako naručim s ebaya neku flashicu, stegnem sa šelnom na volan i vozim  :toothy9:

danko0907:
Ivek, možeš mi molim te napisati koji je raspored rupa na tvojim elektrodama i koliki im je fi?

ivek_sr:
Jedna ispod druge po vertikali... širinu si sam odrediš... kaj ja znam ne sad preveliko a ni malo... nekakvih 4-5 milimetara

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju