Tehnički kutak > Tehnička pitanja
podlaganje multivara sa šajbicom pri stavljanju kevlar remena..
Jurich:
--- Citat: 3alfa3 - 26 Srpanj, 2012, 21:34:52 ---
--- Citat: Jurich - 26 Srpanj, 2012, 21:31:23 ---hmm a kako znati kad da kumplug hvata čim zavrti i variomat?
npr ja imam crne malossi federe kvačila i podlošku na variomatu od 0.6mm i hvataju mi na 5 000 okretaja mozda vise...i kako da znam da je to dobro?
auspuh sc08
--- Kraj citata ---
Na pjadju je to problem, jer ne smijes skinut dekl da bi gledao sto se desava (zbog lezaja primara u deklu). Na minarelliu i ostalima je to najlakse tako vidit.
Na pjadju se to radi tako da prvo postelas prijenos (rolice, centralni, sajbica) da kroz ubrzanje imas idealne okretaje, a onda isprobavas federe kuplunga od meksih prema tvrdjim i kad vidis da se stvar pogorsala, vratis se korak unazad
--- Kraj citata ---
to sam i mislija...dakle previse posla a sumnjam da je kod mene loše jer federi nisu tvrdi a start je po meni dobar
Drnda:
da, alfa, u pravu si, ako budem nekom srecom isao na marof krajem 9 mjeseca, morati cu rijesiti to.. jer sad bez plastika cim padne tlak u zadnjoj gumi, rokne na zadnjaka BB, ako je napumpana na 2 ili vise , sve ok.. ali start je nastelan tako da osjetis onaj trzaj dobro...
jurichu, sc08 voli niske okretaje , tako da mozda mozes i sa meksim cak... ja sam recimo narezao kuplung i stavio omeksane federe od pezoa, i to je redovito zacrtalo asfalt pri startu... iskoristi moment na niskim okretajima. em potrosnja pada, em ti je skuter puno jaci u voznji
igor.sb:
e dobro je drndafrombajke
Kmich83:
Evo samo da pokažem ljudima koji nisu uspijeli vidjeti posljedice nakon ne stavljanja šajbice
http://www.pohrani.com/f/R/bg/3ZY6gkmS/1338406668268.jpg
http://www.pohrani.com/f/43/R5/1fzHZkTQ/1338406681042.jpg
remen ima oko 1000 km, dayco. S tim da nemam multivar nek polini speed control. Da još samo spomen pošto nisam na vrijeme skužil da se remen diže previše zvono je dobilo po pi.... zbog prevelikog zagrijavanja. Znaci dogodilo se to da je remen izlazil previse iz variomata i strugal po bendiksu koi ga je razrezal.
Od kad sam stavil šajbicu napravil preko 5tkm, remen je ok.
Drnda:
--- Citat: igor.sb - 26 Srpanj, 2012, 21:42:47 ---e dobro je drndafrombajke
--- Kraj citata ---
imas ljude tu na forumu pa nek ti potvrde.. zivi u bajci i dalje ... jogurtu nesto govoris, gori si od njega jbt
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju