Tehnički kutak > Tehnička pitanja

podlaganje multivara sa šajbicom pri stavljanju kevlar remena..

<< < (7/44) > >>

3alfa3:

--- Citat: Drnda-1 - 26 Srpanj, 2012, 20:31:58 ---da, jer kuplung prvo kasno krece s radom, a kad krene proklizava vecinom u zvonu...
najidealnije je pogoditi da prakticki u isto vrijeme oboje krecu s radom....naravno bez proklizivanja

--- Kraj citata ---

Proklizavanje je neminovno dok se ne izjednaci brzina zvona i kuplunga. Sto su veci okretaji u pitanju, to je proklizavanje dulje.
Ko i na autu, motoru....

Drnda:
znam da je... nisam mislio na ono proklizavanje koje je normalno pri svakom startu.. to je zanemarivo... govorim da trebas imati start da osjetis onaj trzaj u kraljeznici... ako nije tako, onda se nemoze nazvati dobar start...
zato treba pogoditi federe da se sto vise ubije to proklizavanje

3alfa3:

--- Citat: Drnda-1 - 26 Srpanj, 2012, 21:19:28 ---znam da je... nisam mislio na ono proklizavanje koje je normalno pri svakom startu.. to je zanemarivo... govorim da trebas imati start da osjetis onaj trzaj u kraljeznici... ako nije tako, onda se nemoze nazvati dobar start...
zato treba pogoditi federe da se sto vise ubije to proklizavanje

--- Kraj citata ---

Tako sam ja volio imat postelano.
ali recimo za trke (ovisno o stazi) to i nije uvijek najbolje. Neki put je pozeljno da na izlasku iz ostrog zavoja dio odvezes proklizavanjem kuplunga. Zamisli da imas zavoj pod 180 stupnjeva gdje moras vozit jako sporo. Kuplung ti odvoji, a kad das gas te lupi usred zavoja. Ako je skuter jak, imas problem

Jurich:
hmm a kako znati kad da kumplug hvata čim zavrti i variomat?

npr ja imam crne malossi federe kvačila i podlošku na variomatu od 0.6mm i hvataju mi na 5 000 okretaja mozda vise...i kako da znam da je to dobro?
auspuh sc08

3alfa3:

--- Citat: Jurich - 26 Srpanj, 2012, 21:31:23 ---hmm a kako znati kad da kumplug hvata čim zavrti i variomat?

npr ja imam crne malossi federe kvačila i podlošku na variomatu od 0.6mm i hvataju mi na 5 000 okretaja mozda vise...i kako da znam da je to dobro?
auspuh sc08

--- Kraj citata ---

Na pjadju je to problem, jer ne smijes skinut dekl da bi gledao sto se desava (zbog lezaja primara u deklu). Na minarelliu i ostalima je to najlakse tako vidit.
Na pjadju se to radi tako da prvo postelas prijenos (rolice, centralni, sajbica) da kroz ubrzanje imas idealne okretaje, a onda isprobavas federe kuplunga od meksih prema tvrdjim i kad vidis da se stvar pogorsala, vratis se korak unazad

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju