Zdravo raja,novi sam ovde, i u svijetu motora, zanimaju me neke stvari..Ako vam nije problem??
Posto sam tek kupio skuter, Aprili sr 50 Ditech..On je onako malo ishrndan, 2002 godiste, ali je presao samo 6900km ( navodno ), vozio ga je djecak neki, i uglavnom on je upao nekoliko puta i ima sad ogrebotina, zanima me kako to sve rijesit, da li prelijepit preko karbon foliju, da se ne vide ogrebotine? Jer to je moj motoric, i ne kontam ga prodavat jedno 2-3-4-5-6 godine, dok ne predjem sa njim da crkne, i nije mi bitno sto je ispod isparano, da li je to dobro rijesenje?
Onda, navodno ima teze rolnice, i valjda zbog toga ima dosta lufta u gasu, da li je do toga ili nesto drugo?
Onda, ta pumpa, za direktno ubrizgavanje je iskljucena, i sada sam pravim smjesu, jer kao ono se lahko kvari, pa je bolje tako..Je li to uredu? ili da je pak ukljucim, i ako ne znam kako se to radi, ali skontao bih nekako, ali nije tesko ni pravit sam smjesu..
Eh, motor malo, kako bi rekli "vergla" dok ne upali, u cemu bi tu mogao biti problem? Svjecica ili nesto drugo?? Od vas to neki sigurno znaju, htio sam kupiti NGK svjecicu i stavit je..Napunit akumulator i da vidim ocel bit bolje?? da li ej to rijesenje?
Jeftino sam ga platio, pa sad ima naravno problemcicca mali.Nedavno mu je radjen servis nov lezaj na radilici,remen,karike,rolnice,opruge,nove gume,novi filter zraka..
I zanima me koje je ulje najbolje sipat u taj motoric ditech, i naravno sipat cu na OMV benzinskoj gorivo, jer cujem da ove nase obicne unistavaju motor.. Zanima me vase misljenje o svemu, ako nije problem??