Tehnički kutak > Tuning skutera
TOMOS Automotic a35 tuning prijedlozi !
Darky:
preradi cilindar do kraja 70 dizna makni filter i ide ti 75 po satu od vx-a i spuh rezonantni
HondaX8rs:
--- Citat: dino73n - 21 Srpanj, 2012, 23:49:49 ---Klip 42-43L i razbusiti cilindar,otokariti ga odozgo za 1mm pa napraviti alu dihtunig ispod cilindra debljine 1mm. Onda rezo spuh ili serijski preraditi,povaditi pregrade iz spuha i skinuti lonac sa cijevi pa cijev odsjeci tako da ne ulazi duboko u lonac nego samo na pocetak da se dobije efekat konusa i rezo spuha. Svjecicu staviti NGK BR9HS i postelati karb da smjsa bude kako treba,obicno ide dizna za 6-10 brojeva veca al nema pravila jer su to vec stari rasklimani karbovi pa nije kod svakog isti slucaj.
Idealno bi jos bilo naci struju od novijeg tipa koji nema platinska dugmad tako da kad ga jednom nastelas sam vozis i vozis.Obavezno tociti neko kvalitetnije polusintetisko ulje i ice dugo.
Ovakav setup sam ja vozio prije jedno 10-12 godina i navozao sam se.Isao je automatik ko vjetar a saltao je u drugu cim krenes s mjesta.
EDIT
Zaboravio sam napomenuti da ovako preradjen serijski spuh toliko dreči da se ne moze slusati ali performanse su prisutne,dalo bi se to jos preraditi pa nabaciti neki prigusivac od nekog skutera bas onako da stoji iznad lonca.
I jos nesto nekad prije nego sam radio taj tuning sam ubacio klipnjacu od BT50 koja je imala iglicasti lezaj i u maloj pesnici jer inace u automatika je gore bronzana piksna pa ona hoce cesto proluftat.
--- Kraj citata ---
43 tesko da ce mu stati a i grijao bi se bolesno + kosuljica bi se raspala :icon_thumright:
39-40mm ti je ok kanale malo doraditi prosiriti ispolirati ispuh dell 14/12 podignuti cilindar 1.5.i toliko ga od gore skinuti spustiti glavu za 1mm spuh laser,ili cobra ili neki homemade . I testirati naravno :icon_biggrin:
Kamba:
--- Citat: dino73n - 14 Kolovoz, 2012, 20:59:31 ---
--- Citat: Kamba - 14 Kolovoz, 2012, 19:45:53 ---...ovo razbušivanje cilindra nema smisla...a i nemoš ga razbušit na 43 mm..... :toothy11:
...stavi mu auspuh za Tomos Kolibri,pošteluj paljenje i malo veću diznu uz otvoreniji filter...
--- Kraj citata ---
Ti se ocito nisi ni rodio kad su se vozili tomosi. moj automatik je bio sa 42,5L klipom i vozio sam ga 3 sezone i nije nista krepalo u njemu.Radilicu sam odmah stavio jacu tj. klipnjacu samo od 15ke koja ima iglicasti lezaj i u maloj pesnici jer u automatika je tu inace piksna od bronze. fino sve postelao i gas malo veci diznu i izbusenu onu gumu sto ide na filter zraka.
auspuh sam vozio preradjeni serijski i isao je ko vjetar,samo sto je bio preglasan da je bio neki rezonac bio bi jos bolji,prije rata se se iz slovenije narucivali rezonci ''LIPNIK'' i bili su bas super jer sa njima se dobijalo bas dosta snage.
--- Kraj citata ---
....Tomosi se voze još i sad,kakve ima veze kad se itko rodio...ti si se rodio kad su se "vozili" Tomosi a opet kažeš da treba izbušit na 43 mm cilindar....tu odmah mogu reć da blage nemaš o ikakvom tuningu Tomosa,jer 43 mm specijala niti ne postoji na tomosu.....najbolje mu leži 39 mm s L karikom i recimo Laser auspusi su ok za tomos uz neke preinake.... :icon_thumright:
...3 sezone je meni 45 tisuća km...jesi toliko prošao na njemu... :icon_scratch:
dino73n:
Cuj ne postoji 43 specijala,pa naravno da ne postoji kad to uopce nije klip od automatika vec od vodene pumpe a nije ni od nje jer je sa L karikom,nego ih se ima nabaviti u svim dimenzijama klipa i bolcne,naravno mislim na 10 i 12mm bolcnu. CAk postoji i kit od Airsala koji ima 45mm klip. I moje 3 sezone sa tomosom su bile kao jedna tvoja 15000km i to je vise nego dovoljno kilometara da masina rikne ako nije dobro slozena.
A ja kad sam se rodio i kad su se vozili tomosi nije bilo ni interneta ni laser auspuha i radilo se od cega se imalo i iz glave a ne prepisivalo sa foruma. I da ja sam opet ponavljam slozio automatika sa 42,5L klipom i digao cilndar za 1mm i obrusio ga odozgo za toliko i preradio serijski auspuh a u karburator samo vecu diznu i izbusio gumu sto pokriva filter vazduha. I klip sam jos malo obrusio na peru koje otvara usisni kanal na cilindu kod karburatora i vozio tako dugo i jako.
EDIT
ZAboravio sam jos dodati i da smo potpuno vadili dio cilndra do usisnog kanala,znaci kad se cilindar izbusi na 42,5 stjenka samog cilndra na mjestima gdje su usini kanali se toliko stanji da je bolje odmah pocstiti te ostatke nego cekat da sami popucaju i naprave havariju. A to takodje i pomogne u usisavanju jer se kanal na taj nacin i malo prosiri.
HondaX8rs:
--- Citat: dino73n - 14 Kolovoz, 2012, 23:33:02 ---Cuj ne postoji 43 specijala,pa naravno da ne postoji kad to uopce nije klip od automatika vec od vodene pumpe a nije ni od nje jer je sa L karikom,nego ih se ima nabaviti u svim dimenzijama klipa i bolcne,naravno mislim na 10 i 12mm bolcnu. CAk postoji i kit od Airsala koji ima 45mm klip. I moje 3 sezone sa tomosom su bile kao jedna tvoja 15000km i to je vise nego dovoljno kilometara da masina rikne ako nije dobro slozena.
A ja kad sam se rodio i kad su se vozili tomosi nije bilo ni interneta ni laser auspuha i radilo se od cega se imalo i iz glave a ne prepisivalo sa foruma. I da ja sam opet ponavljam slozio automatika sa 42,5L klipom i digao cilndar za 1mm i obrusio ga odozgo za toliko i preradio serijski auspuh a u karburator samo vecu diznu i izbusio gumu sto pokriva filter vazduha. I klip sam jos malo obrusio na peru koje otvara usisni kanal na cilindu kod karburatora i vozio tako dugo i jako.
EDIT
ZAboravio sam jos dodati i da smo potpuno vadili dio cilndra do usisnog kanala,znaci kad se cilindar izbusi na 42,5 stjenka samog cilndra na mjestima gdje su usini kanali se toliko stanji da je bolje odmah pocstiti te ostatke nego cekat da sami popucaju i naprave havariju. A to takodje i pomogne u usisavanju jer se kanal na taj nacin i malo prosiri.
--- Kraj citata ---
Imao sam i ja 42.5 klip na apnu, i opet ti to nista ne znaci ako ne kopas malo po cilindru ne podignes i ne spustis jer samim time sto podizes kubikazu tj.brusis cilindar kutevi kanala ti se pomicu i kad podizes otvaras ih do kraja .
Nije sve u tome imam tomos 60 ccm , imat ce on snage ali sta ce mi to kad radilica trpi i ako je original ima i manje obrtaja jer treba gurati taj klip od 42 :icon_thumright:
Evo ako oce neko to raditi neka si pogleda ovu temu http://www.tomos-riders.com/slike-vasih-tomosa/tomos-apn-6-1985g-60ccm-tuned/msg222313/#msg222313
Nije moj nego od kolege sa foruma :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju