Tehnički kutak > Tuning skutera
TOMOS Automotic a35 tuning prijedlozi !
new in piaggio:
Zanima me, kako ubrzati barem malo tomosa bez puno investicije.
dino73n:
Klip 42-43L i razbusiti cilindar,otokariti ga odozgo za 1mm pa napraviti alu dihtunig ispod cilindra debljine 1mm. Onda rezo spuh ili serijski preraditi,povaditi pregrade iz spuha i skinuti lonac sa cijevi pa cijev odsjeci tako da ne ulazi duboko u lonac nego samo na pocetak da se dobije efekat konusa i rezo spuha. Svjecicu staviti NGK BR9HS i postelati karb da smjsa bude kako treba,obicno ide dizna za 6-10 brojeva veca al nema pravila jer su to vec stari rasklimani karbovi pa nije kod svakog isti slucaj.
Idealno bi jos bilo naci struju od novijeg tipa koji nema platinska dugmad tako da kad ga jednom nastelas sam vozis i vozis.Obavezno tociti neko kvalitetnije polusintetisko ulje i ice dugo.
Ovakav setup sam ja vozio prije jedno 10-12 godina i navozao sam se.Isao je automatik ko vjetar a saltao je u drugu cim krenes s mjesta.
EDIT
Zaboravio sam napomenuti da ovako preradjen serijski spuh toliko dreči da se ne moze slusati ali performanse su prisutne,dalo bi se to jos preraditi pa nabaciti neki prigusivac od nekog skutera bas onako da stoji iznad lonca.
I jos nesto nekad prije nego sam radio taj tuning sam ubacio klipnjacu od BT50 koja je imala iglicasti lezaj i u maloj pesnici jer inace u automatika je gore bronzana piksna pa ona hoce cesto proluftat.
new in piaggio:
Hvala na rijedlogu
oli23:
nabavi si masinu od apena ili jos bolje od 15-ice i namontiraj si ga gore,ima malo zajebancije ali je fora,tako sam imao ja na svom prije 10-ak godina
rašo-boy:
nije potrebno bezveze brusit cilindar :icon_thumright:
proširi usisne lamelice, podigni cil za 1mm i spusti glavu za 1mm malo proširi ispuh
i stavi rezonantni spuh i matik će ti ić oko 70 kmh :icon_thumright:
i možda ćeš trebat malo veću diznu stavit
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju