kupio sam ovaj auspuh
auspuh je od Baotiana , onako odokativno čini se da ne paše i vjerojatno će opet u prodaju ( dobar auspuh, izvana ko novi, iako nije opran…)
Da paše na Agilitiya, vjerovatno bi bio iskorišten za dolje navedeni eksperiment, a ovako možda posluži kao inspiracija za teoretsku raspravu
Prvo, da li je ova cijev blokada i treba je zavarit ( nema je na kimkovom auspuha )
ja mislim da to nije blokada nego onaj odvod plinova o kojem je već bilo govora..zašto to nema Kymco, zašto ovaj Baotianov auspuh nema vijak na grani kao Kymco ( navodno služi kao prva pomoć kad se auspuh zaćepi )
Auspuh je kao što znate..za 50 ccm GY6 mašinu ( kineski 139QMB). Radi se o auspuhu za četverotaktni skuter…dakle funkcija mu nije rezonancija, tj vraćanje plinova u cilindar nego da stiša i odvede plinove vani.
Navodno se nešto dobije na snazi 4T skutera ako je auspuh protočniji. Evo slike jednog projekta auspuha u exploded fazi.:
oko žice se zavije mineralna ili metalna vuna, i to bi trebao biti najprotočniji mogući auspuh
…naravno, tako nešto mi ne pada na pamet radit..nisam ja Serdarević…
Ipak, uzmimo na primjer da Baotianov auspuh paše na Kymca
I eto prijedloga s jednog stranog foruma: rezanje stražnje strane auspuha
prijedlog ..rezanje ovako
sruši se zadnja pregrada i ovako izgleda pogled iznutra:
ovako to izgleda na skuteru
Tip
se kune da je dobio na snazi, ubrzanju, brzini i zvuku…
..na estetici sigurno nije…
E, onomad je hac rezao serijski auspuh od svog 2T skutera ..vadio navodno katalizator….rezao ga drugačije sa strane vadio nešto, ali nije mi baš jasno što i bi li se rez sastrane za vađenje katalizatora mogao primijenit na ovom skuteru. Ovaj auspuh izgleda kao više komora spojenih cijevima
ovako
Dakle , tražio sam na internetu o rezanju auspuha i našao ovaj članak
http://www.sa750.com/exhaust/exhaust.htmDakle tip
detaljno objašnjava rezanje, rušenje pregrada, bušenje rupa u njima….čak daje i sound clipove zvuka prije i poslije, tj nakon rušenja 1 ili 2 pregrade
Onda, rezanje 4T auspuha ili ne
Dobro, sigurno je ilegalno…ali recimo srušiti pregradu, izbušiti 2-3 rupe na idućoj..pa opet zavariti zadnji dio auspuha da prikriješ radove….nema baš puno 4T otvorenih auspuha u ponudi za 50 ccm mašine….a ljude veseli prčkanje i rezanje