Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: odjava prodanog skuter  (Posjeta: 959 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ludikure

• Tržnica : (+7)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: Aprilia Sr150
odjava prodanog skuter
« : 05 Srpanj, 2012, 17:36:31 »
Ovako prije nekih 6 mjeseci sam prodo jednog runner , potpisali smo ugovor kod javnog biljeznika tablice sam mu ostavio na skuteru , knjizicu i prometnu sam mu dao da si prebaci papire na sebe, međutim on to nije napravio do dana današnjeg , rega je istekla u 5 mjesecu on tablice nije vratio, sad znam da ce mi doc doma kazna, kaj da sad napravim? dal vrijedi otic u muriju pokazat ugovor pa da on plati kaznu ili?

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
Odg: odjava prodanog skuter
« Odgovori #1 : 05 Srpanj, 2012, 17:41:49 »
ako imas kopiju ovjerenog ugovora od javnog biljeznika boli te kifla, skuter je prodao a to sto on nije produzio regu/odjavio je njegov problem
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #2 : 07 Srpanj, 2012, 22:58:41 »
Njemu ce doc kazna,nista ti ne brini,mislim da je imao 15 ili 30 dana da prijavi skuter na sebe i tu je kazna isto dosta velika i 700kn jer ga nije regao sad dugo vremena
Bit ce mu zanimljivo :))
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #3 : 08 Srpanj, 2012, 13:33:48 »
a doci ce kazna sigurno tebi (ako ga nije prepisao) i ti uzmes kaznu i das njemu ili odneses na policiju i pokazes ugovor,
on nece dobit kaznu sto skuter nije prepisao , nemora nikad ako nece (ako govorimo o skuteru 49 kubika)
a za sve preko 49 kubika ako neplati porez nakon određenog roka dana (mislim da je 20 ili 30) onda ce morat plačat ''zakasninu'' tj kamatu , ja sam za jedan auto platio nakon 3 mjeseca i 16 kuna sam platio kamatu tak da nije strasno
ali svakako ce dobit kaznu sto ga nije regao a nije ni odjavio
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline StudioIT

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Gilera Nexus 500
  • Moja Kaciga: Nolan N85
« Odgovori #4 : 08 Srpanj, 2012, 19:17:24 »
Kazna sigurno ide tebi osim ako ga nije policija uhvatila pa su uzeli njegove podatke kao vozača.

Ako ti dođe kazna, kupoprodajni u ruke i u policijsku da preusmjere kaznu.

Odjaviti vozilo mislim da ne možeš ako nemaš pločice i papire... (definitivno nisam siguran u ovo) a prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama objavljenom u Narodnim novinama (broj 67/08), vlasnik je dužan odjaviti vozilo... iako je to po menu glupo jer tko to radi!? Uobičajeno je da kupac to odradi kad napravi nove knjižice.

Ja sam sve kupoprodaje do sad odrađivao u posredničkoj firmi i uvijek kao prodavatelj tražio da se odmah napravi cijela procedura s novim knjižicama (radi istog ovakvog neugodnog iskustva s neodgovornim novim vlasnikom).

Nexus 500: mašina Master 492 ccm + polirana glava + "sportskija" bregasta + ravan usis i konusni filter + vanjski regulator pritiska goriva + Auspuh R1 + tokaren variomat, polutke i zvono + razdvojene kočnice s pumpicama od GP800 i opletene cijevi