Joža ne njajke
Ak je ovo danas kvalitetna produkcija ja sam Papa Franjo,sad si se Rusha ulovio al to stoji s tim se slažem,Cox je legenda bio i bit će,jedan od pionira i tu se nema kaj reć,mada ni on nije kaj je nekad bio.
Usporedba da je fajl prije 15g zauzimao manje mb nego danas nije nikom bitan,ak kužiš na kaj hoću reć.
Znam da nisi tutlek jer ti je posao,al dok si ti još išao u osnovnu ja sam se iz gušta bavio produkcijom,remiksiranjem i miksanjem,za dušu kak bi se reklo,godinama,samo nikad neću prebolit kaj je sve otišlo u vjetar kad mi se zadimio hard.
Nemoj ovo sad shvatit da te ja zajebavam nego ima nas koji to znamo u srž mada nam nije profi zanimanje,nego smo guštali u tome.
Ja ti velim sto mi je rekao jedan od najboljih audio inzinjera koji ima 52 godine sad. Covjek je prijatelj sa Cox-om jer je za njega napravio dj monitore, i zna elektronsku scenu od kad je ima jer njegov razglas je pomogao elekteonskoj muzici da dode di je danas. I kad danas poslusaj vecinu tadasnjih kvalitetnih stvari i sa ploce, cuje se puno sumova i svakavih neartikuliranih zvukova koji nisu trebali biti snimljeni ali radi tadasnje opreme i tehnologije i opreme nisu mogli napraviti bolje.
Ja ne govorim o slicnosti 90% edm pjesama, njihovim jednostavnim melodijama i takvim stvarima. Nego o kvaliteti zapisa. Na vise eventa nam se dogodilo di su ljudi pustali disco muziku i elektroniku 90-tih da su nam popljuvali razglas jer im se culo nesto sto prije nisu mogli cuti. Hahahhaa i ako ljudima objasnis da im je problem u zapisu i kvaliteti muzike, uvrijede se i pocnu i po tebi pljuvati a i po razglasu.
Jbg Tomi ali koliko danas sadrzi podataka 256kbps mp3 toliko je prije sadrzavao najkvalitetniji tada dostupni format u kojem si orginalno snimao zapise zvukova koje si koristio u pjesmama. Na mixeru si mogao imati efekte na master kanalu i to je to. Sad na svakom kanalu mozes ima koliko god hoces efekata ako to zelis.
Odi na beatport i prođi malo minimal techno listu. To su sve guzonje kaj isto nastupaju na Ultri i festivalima ali se ograđuju od komercijale pa procijeni jel kvalitetan taj zvuk ili nije. Jos uvijek ima muzike koju ste i onda slusali ali je sad toliko razgranata elektronska muzika da treba traziti i traziti novu ziku. Nije vise samo par zanrova. I nista nije bolje ili losije jer sve ima svoju publiku i netreba ograđivati jedno od drugoga kad zive jedni od drugih. I ja zivim od njih. I komercijalnih i underground. I na jednima i drugima je isto zadovoljstvo raditi jer svatko predstavlja nesto drugacije.
A ne ko ovi bendovi, svi imaju isti zvuk bubnja, svi imaju iste gitare i iste zvukove istih, iste klavijature, samo im se vokali razlikuju