Naime, odkad imam skuter sam sipao ono agipovo ulje od 65 kuna ( polusinteticko ). Prije par mjeseci otisao sam u trgovinu di inace kupujem ulje i trazio naravno to isto od 65 kuna al mi je prodavac rekao da je agip to ulje izbacio iz proizvodnje i prodaje i napravio kao dve malo razlicitije vrste...od 50 i 100 kuna valjda...
Od 50 je kao za "Obicne" motore a od 100 mineralno za skutere koji su vise sređeni sa boljim djelovima.
Kako na mojoj Apriliji nista nije izmjenjeno samo su maknute blokade i gianelijev GO auspuh je dodan on mi je preporucio to ulje od 50..kao da je slicno kao to prijašnje od 65 kuna, ali i napomenuo da je to ulje kao za vespe ali da ce ic i u moj sve uredu.
Dosao doma, sipao ga i pomješao se sa onim prijašnjim od 65 kuna i par puta pokusao upalit nije išlo...onda mi se upalio pa ugasio, pa sam na kurblu malo išao i upalio je pa sam odlucio napravit krug da vidim dal je sve uredu.
Radi sve sad i vuce, al imam osjecaj da nije to to kao na onom proslom ulju...kao da trosi više benza i ulja skuter, i da se više dimi ( bijelkast dim ).
Pa me zanima dal netko zna neku alternativu pa da dolijem nešto drugo osim tog agipovog od 50 kuna...ovaj od 100 kuna mineralni ne vidim poantu da ga stavljam u skuter koj je tako reči seriski.
Naravno da nije preskupo, al da dalje bolje rezultate od ovog ulja šta sad imam. I naravno da ima za kupit po hrv i to, ne neko ulje koje je u "nekom" selu u HRV jedino.
Hvala, i nadam se da sam jasno objasnio.