Općenito > Generalno o skuterima
Kymco Agility 50 vs Luna Vision 2
eladio:
:toothy9:
..vidim tu sve i svega pa da nesto razjasnimo :toothy9:
..prvo da je ovaj forum glasilo LUNE : ovaj forum (portal) je glasilo i drugih brandova koji na neki od načina imaju dogovor s samnom. :icon_biggrin: Bar to nije problem dogovoriti :laughing7: .
Ali to nikako ne znaci da ja ili "mi" utjecemo na clanove i njihove izjave. Niti taj marketinski dio utjece na moja promisljanja. Tako nisam u ovom slucaju utjecao ni na izjave do GOZZA ni na izjave od ROBERTA kao ni na AGILove izjave , a svi su vlasnici navedenih skutera... Tom retorikom se moze isto reci da je ovo forum samo za RUNNERase i sta ja znam.. pa ti vidi zasto je to tako? U svakom slucaju kymco se uvjek moze dobro oglasavati i ovdje, mislim da je i vrijeme , ja nemam nis protiv :icon_biggrin:
..sto se tice tehnologije -- tu su stvari takodjer poznate, ako se tako grubo nabacuju podaci, onda se moze reci da agility i baotian imaju iste agregate.. ..ali zasto je onda agility toliko skuplji? a i zasto je onda agility toliko pouzdaniji , toliko, da je u italiji najprodavaniji pored svih tih talijana ? :toothy9: ..a zasto bi onda koristio tu retoriku i za lune koji po toj analogiji imaju iste agregate kao i agility , a u 2t slucaju kao yamaha :toothy9: ? ocito u cijeloj toj prici ima puno istog , ali ipak i puno razlicitog, sto ce reci oba su se ipak izdigla u svojoj klasi sto pokazuje i potraznja..
da ne zaboravim, da se vratim malo na tvoju analogiju , po tome sad kad cuju forumasi koje si "prave" "2t" naveo skutere , reci ce ti samo jedno... sve je to sranje, jedino valja RUNNER ,eventualno AEROX bla bla :icon_biggrin: (iako piaggioHR ne placa nikakvu reklamu, skrtice :redface: )
mislim da je pitanje bilo jako jednostavno i ne vidim razlog cemu ga zapetljat dodatno :dontknow:
dakle da probam vratiti temu na smjer gdje bi i topic starter htjeo da se svi zadrzimo : vision ili agility
-oba skutera imaju nisku cijenu i oba imaju 2 godine jamstvo ali imaju odlicnu servisnu podrsku oko rijeke , kao sto si naveo za kymco tako je i za lunu (rijeka, matulji , pula, novigrad) i oba imaju svoje prednosti , ali i nedostatke .
topic starter ima jedan bitan zahtjev: trazi skuter od 50ccm za Rijeku koja je poznata po puno uzbrdica , koji savjet onda dati , a da se bude fer?
tu mislim da agil , gozz , robert i ostali clanovi koji ih voze ipak imaju pravo dati svoju rijec našem novopečenom agentu 007 , kako si i sam tek kasnije rekao :icon_thumright:
to nadovezujem na ovaj citat :
--- Citat: odin - 12 Svibanj, 2008, 22:45:03 ---....
Ovaj forum je, moze se slobodno reci, glasilo Lune i ostalih skutera koje prodaje Betamoto, to se u biti niti ne skriva, i ne drzim da je to lose ni neposteno, ali mora se to reci, tek toliko da ti bude jasno da ti tu tesko netko moze reci nesto protiv Lune :)
S druge strane, ja prodajem Kymco, pa isto ne mogu biti previse objektivan :)
Najbolji test, ako mene pitas - vidim da si iz rijeke: zaustavi nekog na semaforu ili parkingu i pitaj ljude kako su zadovoljni sa kymcom, odnosno lunom.
--- Kraj citata ---
ti clanovi ocito vole svoje skutere i kao takvi su subjektivni , ali mislim da imaju pravo rijeci, to nikako nema veze s MSom kao "glasilom" , iako MS nema nista protiv oglasivaca pa da ponovim i KYMCO i DERBI su dobrodosli kao oglasivaci... :toothy11: :toothy11: :toothy11:
zato i postoji ovaj forum na kojem ce uvjek biti sloboda da svaki forumas kaze svoje misljenje i to niti jedan sponzor nece moci sprijeciti dok sam ja tu shef :toothy9:
Agil:
Da pojasnimo...ja svog Agility-ja volim. Onomad sam imao prigodu za iste novce kupiti žutog Aeroxa s 10 000 km. Nije mi žao što nisam, danas kad razmišljam o Aeroxu, jedino, vjerovali ili ne, za čim žalim je - ljepši ćep rezervora goriva. Mislim, uzmimo neke moje principe: 1. ne želim polagati A kategoriju 2. ne želim na cestu po kojoj vozi išta veće od kombija 3. ne želim po ravnom i nizbrdici voziti brže od 70 km/sat...4. Želim pouzdan skuter za do pošte i samoposluge...i lagane krugove oko grada. ...Uz to vozim prilično opasno., i uz kontrolirani rizik, ipak imam povremene hipoadrenalinske krize, zadnjih tjedana sam bio u 5 - 6 situacija kad su prijetile ozbiljne ozljede....( pretjecanja kolone kad prednji auto naglo skreće, upad punom brzinom u kružni tok kad auto neočekivano nastavlja kružiti i ispriječi se bokom, rizična uključivanja s sporedne ulice, dok ususret jure s 90/sat )...Novci, nisu problem...samo na fondovima sam u zadnja 2 mjeseca izgubio novog runera i boli me briga za to, stalo mi je kao do ciklona u mianmaru ( mislim žao mi je ,ali već sam zaboravio )..
Prije 5 godina vozio sam Malagutija 70 ccm, čupao je asfalt, ali je bio skroz raštiman i glasan, pa sam 2 godine pauzirao od scoota....Onda u ljeto, vidim baotiane u Konzumu, slatki mali, došlo mi da jednog odnesem kući...ipak reda radi kupio sam Agility-a....nek se nađe nešto na dva kola ( vidi pod 4.)
I onda razočaranje, ioko su mi govorili ( vlasnici Piaggio ZIP-a da 4T 50, čak 4T 100 ne valja )...stvarno sam bio razočaran agilnošću Agilitya. Imao sam 95 kg ( sad 88)...i morao sam se na svojoj 40-metarskoj uzbrdici na izlazu iz dvorišta odgurivat nogom kao na romobilu da bi savladao 10 zadnjih metara ( a imam jake noge..- trčao 12sec/100m)
pazi sad...siguran sam da bi četvorogodišnje dijete držeći kočnicu izdržalo satima dok ja navijam pun gas na odblokiranom Agiliti-ju..onda...danas s kitom bi poletilo odmah 30 metara naprijed
Jesam li ja dobio tvornički trom Agility, ne znam, ali moj ovlašrteni seviser je slijegao ramenima..."nejak je to skuter"..je bila najveća pomoć od njega...
Dobro , Talijani, oni su poluljudi, i kad mi na youtubeu odgovori jedan da njegov serijski 50 ccm ide 70...to me ne brine...ipak postoji sumnja da nešto u startu nije bilo dobro s mojim Agility-em ( jedina prava referenca za 4T skutere je www.revolution70.com - variator and derestriction FAQ )
Kakobilo, kymcov kvalitet nitko, nikad i nikako nije osporio ( osim mrcine, ali on je izuzetak, egzotika prava....). Izrada, oprema, kočnice, multinogare, duga, kratka, najduža svjetla....nema Stihla, ..Silkolena i drugih "miomirisnih" aditiva....nema brige oko potrošnje...kitovi dišu čistiji zrak., zauslavljen lov na ozonski omotač i male tuljane, nema prdekanja...i još puno toga....
veselje mi je ovaj mali tuning, aktivni odmor, Agil vodiči za početnike i seruckanje po forumima, pretraga weba za informacijama i povoljnom kupnjom...baš se zabavljam..( a i kacigu sam osvojio)
Još ako mi kit izdrži bar još 2 - 3 000 km nitko sretniji s Agility -em od mene.....a vozi i vozio je stvarno onako kako sam rekao...po osobnosti sam iskren i ne pretjerujem, osim kad pretjerujem, a i onda sam iskren....
mrcina:
dobro si rekao nije upitno dali je agiliti kvalitetan ili nije ali da bi bio čisto malo jači bi.
egzotika ha dobra riječ ali ja još žalim za krmkom koji mi se svidio i bio moj prvi skut, prva ljubav je ipak prva.
da sam imao više love vjerojatno bi ubo maxia ali nisam imao.
kod kimca mi se jako sviđa vizualni dio dok prema iskustvima sa tim modelima u vožnji imam problema sa subjektivnošču,pa neču više dizati prašinu.
evo sad vozim piaggio x9 kojeg nisam htio uzeti več x8 koji mi je lijep ali ,j****u ali upiko ovog i nisam se pokajao. vozi ,pali,tankaj,podmazuj i ide .
ugledajte se u njih Odine.a da su uslužni u dučanima, nema razlike od italije i hr. sve je to isto.samo vespaši imaju ugled u italiji dok ostale gledaju sa visine.
i da koja je to fora u EU b&w se prodaje u verziji 150 a tu kod nas u verziji 125 koja ima problema(subjektivnost).
Mr J:
--- Citat: Agil - 13 Svibanj, 2008, 01:56:51 ---I onda razočaranje, ioko su mi govorili ( vlasnici Piaggio ZIP-a da 4T 50, čak 4T 100 ne valja )...stvarno sam bio razočaran agilnošću Agilitya. Imao sam 95 kg ( sad 88)...i morao sam se na svojoj 40-metarskoj uzbrdici na izlazu iz dvorišta odgurivat nogom kao na romobilu da bi savladao 10 zadnjih metara ( a imam jake noge..- trčao 12sec/100m)
pazi sad...siguran sam da bi četvorogodišnje dijete držeći kočnicu izdržalo satima dok ja navijam pun gas na odblokiranom Agiliti-ju..onda...danas s kitom bi poletilo odmah 30 metara naprijed
--- Kraj citata ---
To je ono sto sam ja govorio, ista je stvar sa svim 50ccm 4t skuterima... serijski 50ccm 4t tesko da ce izvuci veceg covjeka u uzbrdicu... tu prednost dajem serijskim 2t skuterima...
Ali ako se na 4t stavi kit od 80ccm onda je to druga stvar, ide slicno kao odblokirani recimo runner (iako ide vjerojatno malo slabije) a trosi dvostruko manje... :icon_thumright:
Jos bih pokretacu teme preporucio da pogleda korejskog SYM-a, koji je jako kvalitetan skuter u toj nekoj srednjoj klasi...
odin:
Da rascistimo - nema ptrebe za podzianjem tenzija, posto smo svi ipak prijatelji ovdje medjusobno :)
Ne bih volio da me se krivo shvati, jer nisam napisao nista negativno niti sam na noz nikog docekao.
Decku smo nadam se da li dovoljno informacija za pocetak :)
U svakom slucaju, sretno ti bilo Sean Connery, uzivaj u skuteru koji god to bio :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju