Evo malo da se javim jer se je nekaj i radilo....
U vezi onog škrip-škrip škripkanja, kaj mi se zna ponekad ćuti oko 45 ili 60km/h, niko ne zna do čega je to...nisam ni ja znal do jučer
Izmjenil sam centrlanni, stavil sam original, mjenjal sam sve moguće položaja TC-a i one plastike koja je serijski na federu, zamjenil sam stabilizator remena, bacil 190kn...
Jučer mi sve prešlo preko glave i odlučim se raskopati getribu i kad ono PAFFF...recite mi jel to potrošen zupčanik, bilo je i malo špene u getribi...kaj je i normalno s obzirom na takvo stanje zubaca. Vjerojatno je lik prije mene vozil bez ulja ili nije ulje mijenjal par sezona, jer servs je napravljen par dana prije nek sam ga kupil to se vidi po djelovima, čak je i ulje u getribi bilo novo ali kaj je bilo prije tog servisa ne znam...jer imam knjižicu, a od 2009.godine nema štambilja....
Eto par slikica. Pa mi recite kakvo je to stanje, jer ja prvi put vidim VXR getribu, na Aeroxu je bilo sve ko u apoteki...tak da kad sam videl ovo sam se zgrozil.
E no da zaključim, stavil sam to natrag, sve sam opral u benzinu, spuhal sa kompresorom, natočil skoro 3deci ulja 80w90 od MOBIL-a, i sad se to škripanje čuje samo u intervalu od sekunde i to ne tak često, skoro uopće. Znači da je vjerojatno do toga. Možda da sam stavil gušće ulje riješil bi problem do kraja
Kolko košta taj zupčanik, ak neko zna? I da, taj koji je oštečen ima onak oštre bridove, ili vrhove kak hoćete, dok ostali su normalni i ko novi su. Jel se i tu da kupiti neka malossi getriba sa više zubaca ili slično ak već moram kupovati drugu?