Općenito > Propisi

što kad vas zaustavi policija

<< < (2/13) > >>

danyq7:
Policajac može sve...to je sve mafija lopovska. Kad su frenda zaustavili i izudarali ga pendrekom te otpeljali u policijsku stanicu. Pozvali su mu starog jer nije bio punoljetan i odveli ga u jednu sobu i otvoreno mu rekli da ak će tužit nekog od njih da će imat velikih sranja.

Tako da ja u najvećoj mogućoj mjeri izbjegavam policiju...makar ima i nešto malo poštenih ljudi koji rade u policiji, ali na koga ćeš naletit nikad ne znaš...

banderovo:
1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
možeš, posljedice su razne. ukoliko potpises si priznao . pa ti važi
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)
interventni da ukoliko mu ti pokazujes. inace ne. mozda krim policija . cipelići nikako. smiju vas samo legitimirat
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
ne, sta razbije to i plaća-cim to kazes se makne
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
volio bi-zajebi te finska svedska fore
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
sve sta mozes
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
to ti brate neam pojma

zwer_1982:

1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
-Ne moraš potpisat nalog. Poptisal ne potpisal tak svejedno. Nema pravnih posljedica...
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)
- može...
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
 - Ne smije ništa fizički dirat i tražit što nije vidljivo.
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
 - Uvijek. Možeš nazvat 92 i reć da te zaustavila osoba koja se predstavila kao policajac al de se neželi legitimirat i da sumnjaš da je policajac, ili još bolje nazvat njihovu internu kontrolu. Ukoliko ti piše prekršajni nalog obavezan je ispunit broj značke i potpisat se.
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
-Ako slutiš da bi mogao napravit neštoo tako uzmeš mobitel i snimaš sve...
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
-Nije, al sad ako staviš prekidač na kontrolnu tablu jbg onda. Prekidač se nesmije vidit iz vana i bit lako dohvatljiv......

3alfa3:

--- Citat: banderovo - 05 Lipanj, 2012, 00:45:56 ---1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
možeš, posljedice su razne. ukoliko potpises si priznao . pa ti važi
--- Kraj citata ---

Nije istina. Potpisom si samo potvrdio da ti je urucena kazna i onda na to imas mogucnost zalbe. Ukoliko nepotpises, policajac ti ju nije duzan urucit, a onda ti samo doma dodje pravovaljano rjesenje i uplatnica.

Uvijek potpisat i preuzet pa dalje ili platit ili se zalit

vale_vx:
malo kasnim s odgovorom, ali u slučaju da mislite da policajci s vama postupaju protuzakonito, nazovite na licu mjesta broj 01/612-2982
to je unutarnja kontrola, njima ispričajte sve što se događa zajedno s brojem značke policajca(koji je dužan dati) pa nek oni dalje rješavaju.

inače, iz jednog mog iskustva, čim sam takvim policajcima spomenuo unutarnju kontrolu i izvadio mobitel vratili su mi papire u roku odmah i rekli da je sve uredu te da sam slobodan

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju