Općenito > Propisi

što kad vas zaustavi policija

(1/13) > >>

irud_os:
evo ovako odlucio sam otvorit ovu temu da bude sve na jednom mjestu
znaci sto policajac po zakonu smije raditi i sto nesmije a cesto rade
naime prije tjedan-2 sam imao jako neugodno iskustvo sa policijom i nakon sto sam napisao na forum shvatio sam da pola stvari sto su radili nisu zapravo smjeli
znaci evo par pitanja pa mi mozete odgovorit, ne samo meni vec svakome koga zanima moze postaviti pitanje
1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
ovu temu sam napravio iskljucivo za ljude koji nazalost nepoznaju zakon (ukljucujuci i mene) da se znaju snaci u određenoj situaciji
kao vozaci skutera ste vecinom u jos goroj situaciji posto ste maltene uvijek sami i nemate svjedoka u slucaju da policajac prekrsi zakon
unaprijed se zahvaljujem svim i samo da napomenem
MOLIO BI SVE KOJI NISU STO POSTO SIGURNI U NESTO DA NEPISU NEISPRAVNE INFORMACIJE

Nix666:
netko će već napisati što smije ili ne, ali daj razmisli, tko bude u pravu na sudu ti ili on... a ako mu se već ideš suprotstavljat budi spreman na sve, od toga da te odvede do stanicu do toga da ti natovari svakakva sranja u kaznu....tak da bolje budi čist i ispravan u prometu nego da se ideš s rogatim bosti

irud_os:
nije da zelim ikome terat neki inat ili se svađat
ali zasto bi itko dopustio da mu policajac radi nesto sto mu zakon kojeg provodi i kojeg se mora drzat ne dozvoljava
ja sam za da netko ko napravi prekrsaj treba odgovarati za njega ali to također ukljucuje i policiju

Josip-zg:
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)

mislim da ne,za auto se nesmije,tako i za auto ak oce pregledat gepek,kazes mu da stane sa strane dok ti ne izvadis prvu pomoc,prsluk..i kaj vec treba..jer inace imaju fore da oni traze do po bunkeru,il da naprave pretres,to cesce civilka kad si im sumnjiv,to ti je ko pretres..a on nema nalog za to :PPPP

kiki994:

zasto bi uopce stao onoj oktaviji sugavoj,samo gas nek me lovi,a ulovit me nece nikad :D druga stvar je kad ti dode buco debeli na BMW.u onda si na**ebo  :toothy9:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju