Općenito > Propisi
što kad vas zaustavi policija
Hljebaroš34:
Ne može tebe zaustavit policija jedino ti njoj :laughing6:
Sever:
--- Citat: zwer_1982 - 05 Lipanj, 2012, 08:45:23 ---1.dali se kazna/nalog mora potpisati i koje su posljedice ako se potpise/nepotpise
-Ne moraš potpisat nalog. Poptisal ne potpisal tak svejedno. Nema pravnih posljedica...
2.dali policajac moze traziti da otvarate kadu/gepek skutera (ovo mislim da se ne izvlace da date prometnu koju svi drze unutra)
- može...
3.dali policajac smije ista dirati na motoru, i dali je osposobljen da pregledava vozilo/skuter u stanici za teh pregled
- Ne smije ništa fizički dirat i tražit što nije vidljivo.
4.dali je policajac obavezan vam reci br znacke u slucaju da je vi zatrazite i sto napraviti ako odbije
- Uvijek. Možeš nazvat 92 i reć da te zaustavila osoba koja se predstavila kao policajac al de se neželi legitimirat i da sumnjaš da je policajac, ili još bolje nazvat njihovu internu kontrolu. Ukoliko ti piše prekršajni nalog obavezan je ispunit broj značke i potpisat se.
5.sto napraiti ako policajac napravi ili hoce napravit nesto to po zakonu nesmije
-Ako slutiš da bi mogao napravit neštoo tako uzmeš mobitel i snimaš sve...
6.dali je po zakonu određeno kakvu blokadu skuter mora imati i dali igdje pise da to nesmije biti blokada na prekidac
-Nije, al sad ako staviš prekidač na kontrolnu tablu jbg onda. Prekidač se nesmije vidit iz vana i bit lako dohvatljiv......
--- Kraj citata ---
ali ak te ulovi da ga snimas i za to budes popusil kaznu
Iwo SR Tuono:
ajde da se riješi to oko potpisivanja
ako potpišeš dobiješ nalog odmah u ruke ako ne potpišeš dolazi ti doma
bolje je ne potpisat jer onda ti oni to šalju poštom i meni se desilo da sam čekao tu poštu 6 mjeseci i za to vrijeme sam skupljao novce za platit kaznu i još sam imao rok za žalbu i žalba je mjesec dana se čekalo rješenje itd tako da ja sam za nepotpisivanje praktički produžio plaćanje kazne za preko pola godine
a što se žalbe tiče možeš se žalit potpisao ti nalog ili ne, samo se nemožeš više žalit na rješenje žalbe
3alfa3:
--- Citat: Sever - 15 Lipanj, 2012, 14:34:36 ---
ali ak te ulovi da ga snimas i za to budes popusil kaznu
--- Kraj citata ---
zasto? Snimanje na javnom mjestu niej zabranjeno (osim ako ne postoji znak zabranjenog snimanja)
derbiGP1:
--- Citat: 3alfa3 - 16 Lipanj, 2012, 10:01:56 ---
zasto? Snimanje na javnom mjestu niej zabranjeno (osim ako ne postoji znak zabranjenog snimanja)
--- Kraj citata ---
s druge strane postoji ovlašteno i neovlašteno snimanje :) pametnom jasno.
nadalje nitko ne mora potpisati ništa što ne želi, pol. službenik tada stavi napomenu "odbio potpisati". potpisom nitko NE potvrđuje da je počinio navedeni prekršaj.
Pol. službenik na upit dužan je dati vam broj svoje značke, iako vidit ce te ga sami na OPN. upozorenju ili necemu trecem sto Vam je izdano.
Odgovor na peto pitanje valjda ni ne postoji jer je totalno nedorečeno "što napraviti ako policajac želi ubiti dijete na biciklu iz čista mira" ? to se po zakonu recimo ne smije jel? :P
Pol. službenik prilikom nadzora prometa kao i prilikom drugih radnji može izvršiti pregled vozila (ne pretragu nego pregled). Pretragu može izvršiti bez pisanog naloga poradi zaštite života, otklanjanja opasnosti itd...
Na graničnim prijelazima može izvršiti i pretragu beu pisanog naloga nadležnog tijela.
Zakonom nije određeno kakvu blokadu skuter mora imati, ali momci s tehničkog...to je skroz druga prica.
Pol. službenik vam ne može prčkat po motoru i glupirat se kao što to ne može ni sa automobilom.
U stanici za teh. pregled sve radnje obavlja djelatnik te stanice i bok :)
Da se ne dovedete u konflikte bez veze pokazite određenu dozu pristojnosti i ozbiljnosti, uvažite Vi policajca i on će u 90% slučajeva Vas (rijetko tko je pristojan prema policajcu, kroz godine službe i njemu nekad puca film). Vozite registrirana vozila, ne jurcajte ko konji u naselju (neko dijete iskoči kad se najmanje nadate), nosite šlemčić na glavi zbog sebe. Krećem od sebe pa ću reći, nisam nikad kaznio nekog tko ispunjava nabrojano (naravno uključujući i vozačku dozvolu) a svi smo uvijek, i stalno u nekom prekršaju (koji se može a i ne mora oprostit, prvi nastup je najbitniji).
i da ne zaboravim, do sretnete trgovkinju koja vas sjebe za kusur, mesara koji vam je prodao samo najmasnije komade, doktora cija vam terapija nijepomogla, farmaceuta koji vam je zatim dao krivi lijek, glumca koji uzasno glumi, frizera koji vas je jadno ošišao, bankara kod kojeg niste dobili kredit, građevinara koji nije u stanju napravit 3 ravna i paralelna stupa ograde na vašoj kući... što želim reći, da Vam se sve to dogodi u jednom danu i onda na povratku kuci naletite na patrolu reci cete svima za vecerom "j#bote opet me jebena murija zaustavila" dok će te sve druge stavit u drugi plan e to vam je naš mentalitet :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju