Tehnički kutak > Tuning skutera
Gilera DNA 50
master_o_fight:
--- Citat: marin-w - 09 Svibanj, 2008, 22:52:03 ---diaz ti ga tu prodaje za 800,900kn cini mi se i ko novi je kako se vidi na slici i kaze da je bio kratko na roxu,a novi je sigurno 2 puta skuplji !!
--- Kraj citata ---
ali dna ima piaggio mašinu a ne minarelli :happy3:
interceptor:
ali dna ima piaggio mašinu a ne minarelli :happy3:
[/quote]
znam
interceptor:
e zna tko...kako se kilometar sat na skuteru može vratiti ???...mislim ako ima npr. 20 000 km, da ga vratim na i da na km satu piše npr. 10 000 km ??????
Benjamin:
Ovako...buduci da sam i ja nekad danvo imao Gileru DNA i rastavljao motor vise puta u dijelove i ko zna kakve kemije radio..mogu reci da sam kaj se tog motora ticep ostao pravi Guru...
S DNA stoje stvari sljedece.... motor se ne uvozi kod nas vise...znaci nema za kupiti novog....on se uvozio samo tjekom 2001g.Tak da po papirima bi trebali svi biti 2001g.Sad ovi kaj pricaju po oglasnicima da je 2002g. to neznam tocno...nisam provjeravao ali ja mislim da je to lik metnuo godinu u kojoj je regan motor...ali proizvodnja pise 2001.
Dijelovi masine su svi isti ko i na ostalim piaggio/gilera skuteirma....OSIM bloka...blok nije isti ko i od runnera...duzi je...Sad neznam kak stoje stvari s ovim najnovijim runnerom ak on ima duzi blok nego stari onda je isti ko i na DNA...
Blok je duzi iz razloga sta ima felgu 14cola.
Nac dobru je onako relativna stvar...kaj se tice djelova masine imas toga ko u prici za nabavit...a kaj se tice oklopa i tak nekih stvari to neman ista za nabaviti..iskljucivo novo u ducanu....
Sta se tice samog skutera odlican je...kocnice i ovjes su predobro napravljeni...tja motor je imao medu prvima digitalne satove..i isti takvi se koriste na novim modelima piaggio/gilera akuteirma.napravljen je jedino mali redizajn.
Jedini nedostatak je tezina...motor je dosta tezi nego ostali klasicni skuteri...jel ima komplet aluminijsku ramu koja je napravljena i dizajnirana ko kak imaju veliki R-ovi...
Rama 50ccm je potpuno ista ko i na 125 i na 180.
50ccm je 2t,125 i 180 su 4t agregati.
I da sta se tice kilometraze na tom skuteru...oa se mjeri digitalno i ne postoji mogucnost spajanja na komp tako da ja nisam otkrio kak bi se dala vratiti...i ne mjeri preko sajle nego preko magnetskog polja...jeidni nacin je da se nekak restira na nulu ali to niko kod nas nije radio kolko sam se ja uspio informnirati tak da na tom motoru su uglanvom orginal kilometri jedino ak neko nije otpojio zice od sata za brzinomjer...
Neznam kaj bi te jos moglo zanimati....
Imas tu kod mene jos jednu 125 koja je u orginal stanju i kolko znam nije padano...i ima jedna 50ccm...ali po toj je malo serafljeno...
interceptor:
ok...super...hvala....puno si mi pomogao i rasvijetlio mi neke stvari u svezi sa DNA..... a ovo za km sat sa se raspitivao zato jer sam naišao na jednu DNA 50...2001. god..piše da je u dorbom stanju..nije padano i da je prešla 6000 km.... pa mi se to činilo premalo za te godine koje ona ima......i eo koliko bi vi najviše dali za takvu jednu kad bi uzimali...znaci Gilera DNA 50 2001. god. bez padova.....?????
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju