Ja stvarno ne znam sta da vise radim... Znaci danas sam presao samo je*enih 10 km po ovom hladnom vremenu, a on se 3 puta gasio
Otkako sam uradio swap minarellia AC na svog Benellia 49x, jedino sto me muci i j*ebe od pocetka je to gasenje.
Situacija je sledeca, vozim, pola gasa ili pun gas (njemu je svejedno), samo odjednom osjetim kao neki ruk ili trzaj i on se gasi. Dodajem gas, ma dzaba. Lagano se otkotrljam do najblizeg moguceg prosirenja da stanem.
Kada stanem kurblaj, kurblaj, kurblaj, nista.
Skinem crijevo za vakum sa karba, povucem par puta, kurblaj kurblaj, nista.
(ovo za vakum je moguce da je placebo efekat, a moguce je da je stvarno do toga, cim se to desi ja pravim vakum, iako mozda nije do njega)
Ponovo par puta uvucem vakum, kurblaj, kurblaj, upali na kraju.
E sad, to paljenje je totalno cudno, znaci skut se pali, al se pali na nenormalno niskim obrtajima (ne znam na koliko jer nemam obrtaljke) al po onom zvuku imam osjecaj da se pali sa 100 obrt/min! Toliko nisko pali. Onda sam od sebe lagano, jako lagano pocne dizati obrtaje i radi opet normalno. Sjednem, pici dalje kao da nista nije bilo.
Sta je, do cega je, u cemu je stvar?!
Da zariba, no way, super smjesa, skidao neki dan ,dok je bila ona visoka temp vani, cilindar i nema ni najmanje linije.
Jos sta me je*e, znaci vozim se vec 2 mjeseca, sve super i onda odjednom zadnje dvije voznje opet gasenje. Ne razumijem i Bog!
Evo slike karba, kako je sve ustekano, izvinite zbog prljastine, bio je mokar put danas pa je sve mokro i prljavo:
p.s. ovo za gas sajlu znam, moram naci ovaj nastavak na karbu da bi mogao zavrnuti ovaj metalni dio.