Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Low budget ulja?  (Posjeta: 46169 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: Low budget ulja?
« Odgovori #80 : 23 Svibanj, 2012, 18:08:06 »
znam da bolja nisu al dok nemas para onda ni ne vozis kit da bi ti trebalo bolje

Offline marracc

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Malaguti F12
  • Moja Kaciga: Scorpion EXO
  • MojSetup: TP remen i vario, Malossi FLY
  • MojSpuh: Gianelli NRX
« Odgovori #81 : 23 Svibanj, 2012, 21:26:48 »
deklaracije i specifikacije su jedno a dokazana kvaliteta u praksi je drugo..
opće je poznato da proizvođači svašta naseru na ambalažu nebi li prodali proizvod..
Kaufland ulje bih koristio jedino da sam totalno švorc ili za kosilicu ili trimer..
u biti nebi, radije bih uzeo Stihl ulje :icon_thumright:

ovi podaci nisu nasrani na ambalazi, napravljeni su ispitivanjima, a i neznam nikoga da se zalio ili nije bio zadovoljan ili neznam kaj, pa da sad svi kazemo da nevalja zbog naseg iskustva. ok, valjda nemozes podnjet to da i za normalne novce postoji nesto kaj valja,a ne da u sezoni placam 90 kn za Scoot Sport 2....

Offline marin-w

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: SPEEDFIGHT 2 X-FIGHT
  • Moja Kaciga: LAZER VERTIGO ZEBRA
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ARROW EXTREME
« Odgovori #82 : 23 Svibanj, 2012, 21:40:21 »
ovi podaci nisu nasrani na ambalazi, napravljeni su ispitivanjima, a i neznam nikoga da se zalio ili nije bio zadovoljan ili neznam kaj, pa da sad svi kazemo da nevalja zbog naseg iskustva. ok, valjda nemozes podnjet to da i za normalne novce postoji nesto kaj valja,a ne da u sezoni placam 90 kn za Scoot Sport 2....

Ja samo kazem da ako imam izbor izmedju elf za 39kn,fuchs za 40 i nesto kn u metrou ,total u pevecu za 49kn ili to kaufland da cu radje uzet ovo u metrou i pevecu za serijala skuter. Inace nikad nisam na rezervi pa trazim hitno neko ulje ,vec kad potrosim zalihu gledam da kupim da imam.

Offline danyq7

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ◘Minarelli◘
  • Moja Kaciga: Uvex
« Odgovori #83 : 23 Svibanj, 2012, 21:49:15 »
Jučer mi se skuter zavrtio na 10 500 okretaja na malossi sportu s kaufland uljem. I gle čuda, još nije zacviko kao ni prethodnih 1000 puta kad sam ga ubijo u okretaje...I da gore je original uljna pumpa.

Ja mislim da je "loše" ulje samo izlika kad netko sfuša poso  :laughing6:
Složiš nekom kit i ne staviš osigurače kak spada pa se sve razleti i onda kad ti frajer dođe mu kažeš, e jbg buraz, naljevo si kaufland ulje pa ti je zacviko, ja nemam ništa s tim  :toothy9:

Offline marracc

• forumski skuteraš
« Odgovori #84 : 23 Svibanj, 2012, 21:55:33 »
Ja samo kazem da ako imam izbor izmedju elf za 39kn,fuchs za 40 i nesto kn u metrou ,total u pevecu za 49kn ili to kaufland da cu radje uzet ovo u metrou i pevecu za serijala skuter. Inace nikad nisam na rezervi pa trazim hitno neko ulje ,vec kad potrosim zalihu gledam da kupim da imam.
slažem se, uzeo sam i ja iz metroa, za probu, jer pise da ima aditiv koji uklanja garez s klipa, a i po specifikacijama je u rangu sa scoot sport 2, al to sam uzeo jer je akcija bila za 39 kn, koliko je inace litra?

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #85 : 23 Svibanj, 2012, 21:56:08 »
previše filozofirate. Nitko ne kaže da motor mora zacvikat od ulja. Al postoje loša, dobra i odlična ulja. to je sve. Isto ko i rms i asso klip. Ne mora rms zacvikat al je asso bolji i skuplji od rms-a.

Offline marracc

• forumski skuteraš
« Odgovori #86 : 23 Svibanj, 2012, 22:05:27 »
previše filozofirate. Nitko ne kaže da motor mora zacvikat od ulja. Al postoje loša, dobra i odlična ulja. to je sve. Isto ko i rms i asso klip. Ne mora rms zacvikat al je asso bolji i skuplji od rms-a.
mene jedino smeta to kaj se taj Motul dize u nebesa, a po specifikacijam ga K-plus ulje pere, a kakti je Motul ono, super odlican za serijalu, a i je, a i K+ je bolji po spec. nemojte srat po "low budget" uljima da nevaljaju, kad nije istina. neka valjaju, neka ne. Treba se rasptata, hvala Bogu tu je www pa saznas kaj got trebas!!!

Offline marracc

• forumski skuteraš
« Odgovori #87 : 23 Svibanj, 2012, 22:21:01 »
Jel pise udio pepela u tim jeftinjarama? Jel pise (Za 4t ulja) kakve su im performanse nakon odredjenog broja km?

Samo vi to tocite, ja nemam nis protiv. Al ja nebum  ;D

I da neko ne misli da kupujem samo najskuplja ulja - litra mojeg kosta 50tak kuna
pise udio pepela, 0,07 % je kod ELF-a, u K+ je 0,28%,za Scooter Sport ne pise, a kod Motula: 0,096 %, Valvoline durablend 0,31 %

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #88 : 23 Svibanj, 2012, 22:39:04 »
valjda K classic, K+ je od konzuma marka ;D
valjda nebu počel i todorić proizvodit ulja,iako već ima benzinske pa bi mogel i to uklopit odma :laughing7:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Domba

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
    • DZphotography
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Kivi i Dragster
  • Moja Kaciga: Caberg V2 407 V
  • MojSetup: U kutijama
  • MojSpuh: sta 1, imam 3
« Odgovori #89 : 23 Svibanj, 2012, 22:51:56 »
valjda K classic, K+ je od konzuma marka ;D
valjda nebu počel i todorić proizvodit ulja,iako već ima benzinske pa bi mogel i to uklopit odma :laughing7:

Dodjes na benzisku, do vrha molim K+ super 95 i stavi unutra K+ ulja 2% :)

Nego ontopic.

Meni i dalje nije jasno zbog cega stediti na ulju, kada na 1000km ode 1l, Nije mi bas jasna usteda od 20kn na 1000km ili tocnije 2lp po km. Radje malo se ispruziti i staviti provjereno nego riskirati novu termogrupu i mozda radilicu i posla koliko hoces zbog 2lp po km.

Offline maminjo

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Sportcity 2T
  • Moja Kaciga: HJC & Vemar
  • MojSetup: Dr.Evo 70ccm
  • MojSpuh: Yasuni R
« Odgovori #90 : 23 Svibanj, 2012, 23:10:36 »
svi koji toče jeftina no name ulja su tipovi ljudi kao kad u dućanu tražite da vam nareže 10dkg šunke, a prodavačica nareže 11dkg i onda kad mi tip ili ženska vele pa rekli smo 10dkg to nam je puno maknite 1dkg....odma šamar bez obrazloženja......seljačine, škrte izkompleksirane

tako i svima šamar koji štede na ulju i iz nekog principa hoće uštediti 150kn godišnje, a voze razne kiteve i ulažu u skuter kako god da bilo, ali ne neki glume pametnjakoviće i štedne budale kao i ovo je isto super :laughing11: :laughing11: :laughing11:......kad postaneš škrt na sebi i svojim stvarima e to je onda 'laku noć' :laughing7: :laughing7:
RESPECT@MALOSSI & POLINI Copyright ©

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
« Odgovori #91 : 23 Svibanj, 2012, 23:38:19 »
svi koji toče jeftina no name ulja su tipovi ljudi kao kad u dućanu tražite da vam nareže 10dkg šunke, a prodavačica nareže 11dkg i onda kad mi tip ili ženska vele pa rekli smo 10dkg to nam je puno maknite 1dkg....odma šamar bez obrazloženja......seljačine, škrte izkompleksirane

tako i svima šamar koji štede na ulju i iz nekog principa hoće uštediti 150kn godišnje, a voze razne kiteve i ulažu u skuter kako god da bilo, ali ne neki glume pametnjakoviće i štedne budale kao i ovo je isto super :laughing11: :laughing11: :laughing11:......kad postaneš škrt na sebi i svojim stvarima e to je onda 'laku noć' :laughing7: :laughing7:
a da to ulje ne valja nebi se prodavalo..i svaka roba ima svog kupca.. tako daaaa nema opče potrebe tu svađat se koje je ulje bolje a koje lošije.. neko razjebe skuter u roku 10 000km i toči skupa ulja a neko se na "lošim" uljima vozi više..nije tu samo stvar u ulju.. da točiš i ulje od 500kn litru i da kolješ skuter svaki dan gas do kraja kaj če taj onda duže trajat od onog koji se vozi normalno sa "lošijim" uljem ????

Offline danyq7

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ◘Minarelli◘
  • Moja Kaciga: Uvex
« Odgovori #92 : 23 Svibanj, 2012, 23:43:00 »
Da na motul ulje zaljepiš malossi naljepnicu i staviš cijenu 10kn više od istog motul ulja bez naljepnice opet bi ljudi tvrdili da je ovo s malossi naljepnicom bolje jer je skuplje i piše malossi  :toothy12: :toothy12:
A i da im skuter brže ide  :laughing6:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
« Odgovori #93 : 23 Svibanj, 2012, 23:46:38 »
Da na motul ulje zaljepiš malossi naljepnicu i staviš cijenu 10kn više od istog motul ulja bez naljepnice opet bi ljudi tvrdili da je ovo s malossi naljepnicom bolje jer je skuplje i piše malossi  :toothy12: :toothy12:
A i da im skuter brže ide  :laughing6:
da, ista stvar je i sa kompletnim skuterima.. zašto kupiti "lošeg" baotiana kad ima za par tkn skupljih talijana "puuno boljih" a evo moj kolko vozi preko 30 000km.. jer ga znam vozit.. da je svaki dan ubijan skuter i klan nebi izdržo ni upola ove kilometraže.. ali svejedno ja sam budala jer sam kupi "lošeg baotiana" a i ti si budala jer kupuješ "loša" ulja....

u biti mi smo škrti primitivci..

Offline marracc

• forumski skuteraš
« Odgovori #94 : 24 Svibanj, 2012, 15:13:50 »
tog samo na balkanu ima, da covjeku serviras sve informacije i iskustva ljudi, ali on opet trubi po svojem...a jbt ga, neke se stvari nece nikad promijenit

usporedba ti nije ni priblizno, jer je ovdje ocito da se radi o gresci covijeka koji reze salamu ili sunku, ili o samoj fizici toga da nije moguce narezat 10 dag ( ova tvoja jedinica je deka kilogram, iliti  1 dag = 10 g + 1 kg = 1010 g) jer recimo ako jedna snitica tezi 1,5 dag nikako nece moc dobiti 10 dag sunke.

ovdje se radi o tome da za manje novce dobis bolju kvalitetu, ali ocito nikome nije stalo uopce do toga kakva su svojstva nekog ulja, jer prije ni nisam nigdje vidio da je netko pisao o viskoznosti 2T ulja i udjelu pepela, što je najvažnije!
gledaj, protiv brojeva se nemoze, a to kaj ti nerazumijes kaj one predstavaljau je tvoj problem :icon_thumright: , dokazi su na stolu, nitko nikoga ne tjera na nista. žargon ti je u skladu s nadimkom  :glasses9:
« Zadnja izmjena: 24 Svibanj, 2012, 15:16:08 marracc »

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #95 : 24 Svibanj, 2012, 15:40:09 »
a tko ti to garantira da je ono što na deklaraciji piše odgovara istini?
ti ili si jako naivan ili jako mlad..
istina je da je pola cijene nekog skupljeg proizvoda plaćanje marke a ne proizvoda, ali uzmi npr šunku.. nije isto dal kupiš onu za 35kn/kg ili za 70kn/kg, jel tako.
a možda tebi i je isto ;D

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #96 : 24 Svibanj, 2012, 15:42:42 »
kad se vec razbacujete brojkama

nek neko c/p za minaralni STIHL

hvala

da je bar 40kn kod nas, ne bi sek razmisljao  :toothy12: :toothy12:
minerall rullz  :headbang: :headbang:
« Zadnja izmjena: 24 Svibanj, 2012, 15:45:40 igor.sb »
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #97 : 24 Svibanj, 2012, 15:47:36 »
evo moj kolko vozi preko 30 000km.. jer ga znam vozit.. da je svaki dan ubijan skuter i klan nebi izdržo ni upola ove kilometraže..

tvoj ide toliko dugo jer si pola dijelova izmjenio..  ;D

MojSkuter: Baotian Rocky 170, Baotian Rocky 125, Sanli 82, Sanli 50, još jedan Sanli 50 i Baotian 50 za po šumi i tak..
Auspuh: kineski
Kit: big bore 170cc, Airsal 82cc na motoru, a na polici 150cc rezerve i još 72cc i 82cc rezerve :)
Ostalo na skuteru: Na Rockyu:Tuning Torque Driver, 1500rpm torque spring, Tuning Variator V2 115mm, Tuning gear 17x37, Racing A14 Cam Shaft, dizna 114..... Na devetki: Airsal 82cc, neka sportska bregasta, glava za 80cc, linearna polutka, dizna 88.
.

ja koju sam god batinu vidio i sklapao manje više su bile smeće nakon par tisuća
(a nije niš mijenjano osim remena i ulja)
pogotovo plastike pucaju same od sebe a najbolnija točka su zadnje polutke..
vijci hrđaju u roku odmah jer su od najsirovijeg željeza, sajle pucaju, kočnice ne koče, gume ne valjaju, zapravo neznam koji dio bi mogao izdvojiti da valja......... :icon_scratch:

Offline marracc

• forumski skuteraš
« Odgovori #98 : 24 Svibanj, 2012, 15:51:35 »
a tko ti to garantira da je ono što na deklaraciji piše odgovara istini?
ti ili si jako naivan ili jako mlad..
istina je da je pola cijene nekog skupljeg proizvoda plaćanje marke a ne proizvoda, ali uzmi npr šunku.. nije isto dal kupiš onu za 35kn/kg ili za 70kn/kg, jel tako.
a možda tebi i je isto ;D
nemre se s tobom na zelenu granu. kad bi ja osobno nosio da se testira onda bi rekli da sam podvalio, nikad necete rec: vidi stvarno, covijek je u pravu! a jbt, kakve koristi uopce pisat sta. a mozda su tak tvoju sunku prelijepili neku kinesku pa ju prodaju kao delux kak i ti pricas meni da nije istina i tko garantira... pise ti tko je testirao i kojom metodom pa ti pitaj njih onda

kad se vec razbacujete brojkama

nek neko c/p za minaralni STIHL

hvala

da je bar 40kn kod nas, ne bi sek razmisljao  :toothy12: :toothy12:
minerall rullz  :headbang: :headbang:

imas u linku tu kaj sam ja postao, koju stranicu prije.....

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #99 : 24 Svibanj, 2012, 15:54:11 »
ne, neg se s tobom nemre na zelenu granu :toothy11:
ja stojim iza toga da kaj valja to i košta a sve ostalo je upitno..
a ti se igraj pa isprobavaj, ja imam previše godina za to valjda.. :icon_thumright: