Tehnički kutak > Tuning skutera
Veceras maloprije.. mrtav
Aleksandar:
ajde od pametnih-kako provjeriti dal radi relej anlasera ,i kako provlerit dal anlaser radi. Za anlaser sam gledao kako je Hinjavac rekao al ne razumijem kako da skinem crveni kabl s anlasera i spojim s akumulatorom?? U tom slucaju opce onda nebude bilo fizickog kontakta izmedu akumulatora i anlasera tak da nerazumijem kako moze zaverglat?
Jandro:
--- Citat: Aleksandar - 21 Svibanj, 2008, 22:52:15 ---ajde od pametnih-kako provjeriti dal radi relej anlasera ,i kako provlerit dal anlaser radi. Za anlaser sam gledao kako je Hinjavac rekao al ne razumijem kako da skinem crveni kabl s anlasera i spojim s akumulatorom?? U tom slucaju opce onda nebude bilo fizickog kontakta izmedu akumulatora i anlasera tak da nerazumijem kako moze zaverglat?
--- Kraj citata ---
skini onu crnu gumicu s anlasera i uzmi start kablove i spoji jedan kraj na + na akumulatoru, a drugi kraj na taj dio kod anlasera gdje si skinuo tu gumu
masu nemoraš nigdje spajat
nespajaš taj kabal s anlasera na akumulator jel je on već spojen na akumulator preko releja nego spajaš s kablom direkt anlaser s akumulatorom
a relej provjeriš kak sam ti rekao
zelenu tanku spoji na akumulator il negdje il jednostavno stisni gumb za paljenje i provjeri jel ona druga debela koja ide kod anlasera dobila struju
ta zelena sam uključuje relej da on propusti struju do anlasera
ak si i gledo, dok se onaj alarm od c-moda spaja od njega jedna žica ide na tu zelenu na releju anlasera tak da se može palit na daljinski skuter
a zelenu isto provjeriš jel dobije struju kad ideš palit skuter
Aleksandar:
anlaser radi. spojio zaiskrilo prvo pa se usro lol pa opet spojio i zavrtio je bez beda. jos bi trebalo preispitat cdi i relej
Grozni:
Svi releji bi se trebali spajat na jackove tj. stopice, a kak provjerit dal radi. Ak imas unimer onda s njim ak nemas onda moras spojit na izlaz neku zaruljicu koja ce ti dat do znanja da je relej prabacio tj da propusta. Jer nemora znacit da relej radi ak skljoca. Relej od zmigavaca je termicki, sto znaci da ce on kod propustanja struje automatski (kad se bimetal zagrije) iskljucit. A od anlasera ti je isti ko i za svjetla, tocnije ima isti princip rada. samo moras pazit kad probavas da ga ne pretjeras, dosta je da ga kvrcnes sa zicom na 1 sec i vidis dal radi. probavaj sa strujom direkt iz akomulatora. i ak imas vlazni akomulator pogledaj dal se pjeni kad koristis struju iz njega il ak ga punis. nemoj si sam posvjetljavat sa plamenom jer ces odletit u zrak.
Aleksandar:
provjerit cu sutra prekidac . bravica radi jer kad se okrene kljuc,i svijetla se upale dakle šljaka brava . :frajer:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju