Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Otvorena lista s pozivom na sudjelovanje u temi  (Posjeta: 2310 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Aprilia97

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • Illegal :)*
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zlobin-RI
  • Moj Skuter: Runner
  • Moja Kaciga: HJC,Airoh,Uvex
Odg: Otvorena lista s pozivom na sudjelovanje u temi
« Odgovori #20 : 14 Svibanj, 2012, 20:28:28 »
Ja sam za,i to čim prije

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #21 : 14 Svibanj, 2012, 21:39:47 »
@ VEPAR

A kako postati provjeren ako nemaš prethodnih trgovina? Po kojem kriteriju?
Po broju postova (H i F, ako se dobro sjećam, su imali masu postova)?
Po ocjenama na tržnici (kako ih skupiti ako ne trgovinom)?
Po dugom članstvu na forumu (ima ih na tisuće godinama neaktivnih)?

Ni ti ni ja nemamo neki broj postova (ja se više držim offtopica, ekipa mi je dobra,
a u tehniku se ne kužim dovoljno da bi pomogao ni sebi, a kamoli drugome), a opet,
tu smo, neki nas i osobno poznaju...

Nema sigurnog načina. Moramo znati da se dobar dio novih članova pojavljuje kada
im nešto rikne na skuteru i trebaju pomoć, a često i zamjenski dio za to što im
stvara problem. Oni su često ciljana skupina lopova, jer zbog svog neiskustva i
nepoznavanja pravila (slike, ocjene, poštarine,...) nadrljaju tamo gdje drugi nebi
ni pogledali prodavane stvari zbog prodavača.

Nasjedaju i stariji članovi, polakomljeni dobrim iskustvima prethodnih prodaja, više
ne drže gard i nasjednu. Nekad je to razlika u 20ak kn poštarine, nekad je to rama
od 300tinjak kuna, a nekad i cijeli skuter od par milja...

Ovo sa kodovima i adminima/modovima mislim da nije lako izvedivo, to bi trebali biti
kriptirani podaci (te stvari se inače lijepo plaćaju, a ovaj forum živi od dobre volje),
uzimalo bi dosta vremena modovima i kupcima (posebno kada se pojavi neki dobar
deal gdje je pitanje 15ak minuta hoćeš li ga ubosti ili ne) i nekako ne vidim da bi glatko
teklo...

Tko ima namjeru krasti dijelove i skutere u susjedstvu, vjerujte, znaju šta vozite i gdje
živite, adrese im neće pomoći (nemoramo stavljati kućne brojeve, ako će vam biti lakše
na duši) niti im dati neki info koji već nemaju ili nemogu skupiti na drugi način.

Trebalo bi (usput) riješiti i problem nabijanja postova (50 u 2-3 dana), takve poteze
sankcionirati i rezati broj postova.. Znam da se na ukazano, nakon provjere, brzo izda
upozorenje, ali svejedno bi trebalo zbrisati osvježavanje 2-3 godine stare teme sa
odgovorima tipa  :icon_thumright::toothy12::notworthy: ,...

Opet se ja razvezao ko' Dostojevski
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 14 Svibanj, 2012, 22:39:27 »
podržavam !

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #23 : 14 Svibanj, 2012, 22:55:14 »
sama forumska politika je da se ne želi preuzimati nikakva odgovornost sto se tiče trgovine(ne mislim na webshop) tako da ideje padaju u vodu, moje je iskustvo takvo da sam imao nekoliko loših trgovina, i kod svake kupnje trazim slike iz svih mogucih kuteva, provjeravam člana par dana da bih se uvjerio da je to što prodaje stvarno tako i do sada nisam imao problema

sistem tipa paypal, je po meni najučinkovitiji, mozda bi bilo dobro da forum uzima neku naknadu u procesu prodaje??

opet sumnjam da ce to zaziviti, npr njuskalo nema tako nešto uređeno
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline neuromaniac

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Who dat ?
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
« Odgovori #24 : 15 Svibanj, 2012, 00:45:39 »
njuškalo ima dobar sistem , prilikom registracije moraš navesti svoje podatke i oib ali oni to neprikazuju nigdje nego su u bazi baš zbog prevara.  Tako bi nešto trebalo i ovdje i onda pošalješ upit adminu da ti provjeri tko je pod tim nickom i ako je bilo žalbi admin ti kaže i bok nema problema ali naravno nekaže ti njegove podatke ,  šta ja znam tako nešto bi možda funkcioniralo  :dontknow:
I'm Burning Inside

Offline tuta125

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Dvije glave su pametnije od jedne.
  • Mjesto: ST - DU
  • Moj Skuter: 4 kotača
  • Moja Kaciga: pojas
« Odgovori #25 : 15 Svibanj, 2012, 10:38:59 »
meni ne pada na pamet nekoga prevarit ili pokrast, ali ja prvi ne bi javno iznosio adresu i broj racuna na internet iz raznih razloga.
i lopove i prevarante nista ne sprecava da iznesu lazne podatke na tim listama  :dontknow:

jedna mi ideja pada na pamet (koja je u praksi realno tesko ostvariva  :toothy3:):
da je obavezno u profil navest grad u kojem zivis, i kad zelis kupit nesto od nekog novog i sumnjivog clana ("clan A"), npr koji zivi u zadru, javis se nekom provjerenom clanu ("clan B") iz zadra da pode vidit i preuzet taj predmet, i ukoliko je taj predmet kako je i opisan, "clan B" ti ga posalje na adresu uz odredenu naknadu (20-30-40 kn, kako se dogovorite).
ako "clan B" zeli sacuvat ugled postenog i provjerenog, i usput malo zaradit, uredno ce ti ga poslat, a ako ga ne posalje - javno ga osramotis na forumu.

najveca prepreka u realizaciji ovakve ideje ce bit lijenost i manjak vremena clanova B  :toothy3:
Ne brže od života, ako misliš bilo gdje, moraš sporije.

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #26 : 15 Svibanj, 2012, 10:40:46 »
treba napraviti drugaciju crnu listu , a to je po gradovima pa onda po prezimenima i br računa

npr

ZAGREB

marko markovic- maruliceva 22    pbz 3290980772

ivan ivankovic - olibska 2     erste 768548586687

NASICE

karlo perkovic - martin (pored nasica)    zaba 897687247632

lako je napraviti novi profil ali kad kupujes znas odakle kupujes i covjek ti kaze svoje ime odakle je i broj računa
i po tome bi mogli voditi neku ''evidenciju''

dobar dan dobar dan vidim prodajete kit da da sve pet ovo ono
- moze kupit cu dajte mi ime i broj racuna
moze nema problema evo vam svi podatci -karlo perkovic - martin (pored nasica)    zaba 897687247632
- ooo pichko neš me opet sjebat

i automatski ga prijavite sa tim novim accountom

ja mislim da bi ovo bilo jako ucinkovito

evo opet mene , malo sam citao sta ste pisali, i cini mi se da ste krivo skuzili, ja nebi da se svi članovi tu upišu nego samo oni koji su vec na crvenoj listi (tj onaj clan koji je vec imao problema) i ovo gore sto sam napisao marko ivan i karlo su vec prevaranti i onda kad ja zajebam onda upisete mene i tako redom   :toothy3:
Po meni crvena lista je sranje
vidi se po dotičnom karlu, napravio je sranje sa nickom skanija500 automatski napravi novi profil sa imenom perkan itd
i garant je zajebao jos ljudi ali sute (kao i ja do jucer)
i dao bi se kladit da ima jos duplih troduplih nickova koji su ista osoba i varaju
« Zadnja izmjena: 15 Svibanj, 2012, 10:43:07 shegy »
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ