Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Prenaponska zastita ?  (Posjeta: 1065 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
Prenaponska zastita ?
« : 06 Svibanj, 2012, 13:03:06 »
Jel ima netko da je zadovoljan nekom jeftinijom zastitom, jer mi se cini da moja bas ne obavlja funkciju ili ima yebeno pre jak osigurac :/ Imam letvu sa 4 uticnice, davno kupljenu, bila je nekih 300kn, ali eto, jednom je grom trefnuo, spalio mi zvucnike, sad je opet trefnuo, nije nista zgorilo, ali se na kraju letve pojavila velika rupa, popracena jos vecim praskom :/

Gledam cak one male, jedna uticnica koja ide na zid, pa si mislim mozda obicnu letvu spojiti na nju iili da opet trazim letvu sa zastitom :/
I druga stvar, jel te letve imaju neke zamenske osigurace onda ili kad prdne, moram po novu ?

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: Prenaponska zastita ?
« Odgovori #1 : 06 Svibanj, 2012, 14:23:24 »
ja neznam za prenaponsku zastitu koja bi uopce funkcionirala
jer tolerancije u uredajima znaju biti do 280 pa do 320v sta je vise nego itijedan uredaj izdrzi
pogotovo osjetljive stvari poput kompa i linije
neznam vec kolko adaptera laptopa, punjaca i svega mi je na tome izgorjelo
pa sam poceo odstekavat cim grmi
ja sam imao one na elektromagnetski prekidac, s osiguracima vise sustava i sve je to mazanje oci i po mome bacanje para
jedina stvar koja radi provjereno je ups s regulatorom i automatskom sklopkom a sad dal ti se daje pare za takve stvari je druga stvar

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 06 Svibanj, 2012, 14:39:12 »
da istina, UPS je dosta skup, a opet yebes takvu prenaponsku, kad meni glavna sklopka prije izbaci :/

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #3 : 06 Svibanj, 2012, 14:44:41 »
Kaj ti je spojeno na tu letvu,komp,ak ti je spalilo zvučnike pretpostavljam da su od kompa ak su bili uštekani u nju.
Osigurač u njoj definitivno nebi smio bit prejak i vjerojatno je letva bila poluispravna,al ni to nemora bit slučaj,jel ak okine kak spada skuril bu bilo kakvu,znam za par slučajeva di su letve bile ekstremno skupe i ista pi#darija se desila.
Ja sam si isto gledal te letve za mjuzu spojit jel poprilično košta i strah me da nedo bog prdne,samo kaj takve puno koštaju.
Ak niš drugo pogledaj si Belkin letve,ima pristupačnijih modela,a nisu loše za paru koju dođu,frend ima neki njihov model i za sad nema problema,a prije mu je isto svakaj kurilo.

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #4 : 06 Svibanj, 2012, 14:52:43 »
Ma da, komp mi ide preko te letve, i Z5500 mi je spalilo... Za telku imam od APC-a sa onih 8 uticnica, ali to mi je too much za komp

Mislio sam cak ovako nesto, ne znam kakav je Eaton :/

http://www.links.hr/?naziv=prenaponska-zastita-eaton-protection-box-1-uticnica-bijela&option=artikl&id_kategorija=1506&id_artikl=150.600.105

Buduci da ima i za telefon zastitu, jer su mi 2 modema zgorela bas preko tel linije...

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 06 Svibanj, 2012, 15:09:16 »
Neznam,ovo kaj si dal u linku meni ne ulijeva povjerenje,rađe uzmi poštenu letvu neg te poluproizvode,jel bolje dat koju stotku više neg da sve opet skuri i di si onda,vriti.
Za ovu znam da valja,a ne košta previše
http://www.dacco.hr/shop/item/strujna_uticnica_829/

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #6 : 06 Svibanj, 2012, 15:14:26 »
A dobro kaj ja znam, isto tak je onda bila ova moja njemacka letva kao jedna od boljih, pa ne radi :P Ima osigurac u sebi, koji nije nikad pregorio xD ili da izvadim taj, pa stavim neki sa manje ampera

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #7 : 06 Svibanj, 2012, 15:19:20 »
jedina stvar koja radi provjereno je ups s regulatorom i automatskom sklopkom a sad dal ti se daje pare za takve stvari je druga stvar

Jedino provjereno je istekat iz mreze uredjaj kojeg zelis sacuvat kad je nevrijeme

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 06 Svibanj, 2012, 15:23:49 »
Probaj stavit slabiji osigurač,može se samo desit da će pregorit pod opterečenjem.
Samo pazi kaj delaš,nije se sa strujom za igrat,znam ja  ;D

Jedino provjereno je istekat iz mreze uredjaj kojeg zelis sacuvat kad je nevrijeme
E,s tim se slažem,tak si siguran 100%
Samo kaj nekad hoće prdnut uređaj i kad nestane struje,znam da je jednom liku tak krepalo vrlo skupo hi-fi pojačalo

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #9 : 06 Svibanj, 2012, 18:28:15 »
Samo kaj nekad hoće prdnut uređaj i kad nestane struje,znam da je jednom liku tak krepalo vrlo skupo hi-fi pojačalo

Pogotovo neke PC komponente.
Al ako imas losa iskustva sa gromovima, onda vec na prvu pojavu nevremena, gasis sve sto moze nastradat i iskljucujes iz mreze. Ionako oluja ne traje satima pa se malo strpis.
Tu bi dodao i sve sto je spojeno na telefonsku paricu