Tehnički kutak > Garaža

Runner by Tomi_ZG

<< < (103/218) > >>

dario007:
Slozis midracea i zaokruzis tu cifru na 100 hiljki,kasnije ce ti bit puno lakse racunati,samo jos kupis veliku teku da kasnije imas di pisat.

Bolesnik si Tomi...

Tomi_ZG:
Bolestan sam jedino kaj to tak dugo vozim

Al kad sagledaš širu sliku,to je sve ajmo reć realno,jer natukao sam solidne kilometre sa 50ccm prdekalom koje ima klip veličine čašice za rakiju

I ne možeš mene uspoređivat s nekim ko je kad i ja kupio novog runnera,a do danas napravio samo 10kkm ili manje(a ima ih) jer povremeno s njim ode do kafane i na plac,i još danas vozi na prvim gumama jer "imaju mesa",nikad nije mijenjao remen,mikroremen,rolice,federe... nego mu je tih svih godina jedini trošak rega,benga i ulje,a od potrošnog materijala jedna svječica,filter zraka i doza ulja za getribu,a ja sam do sad zamijenio:

- 1 set karika
- 1 radilicu
- 1 ventilvar
- 1 bendix
- 1 uljnu pumpu
- 1 zupčanik uljne pumpe
- 1 pikap
- 1 prekidač trube
- 1 par lagera prednjeg kotača
- 1 lager zadnjeg kotača
- 1 semering primara
- 1 semering sekundara
- 2 seta lagera radilice
- 2 bobine
- 2 el. puža
- 2 seta prednjih i zadnjih disk pločica
- 2 amortizera
- 2 filtera zraka
- 2 seta federa kuplunga
- 3 igličasta
- 3 vodene pumpe
- 3 garniture dihtunga
- 3 plastična ventilatora
- 3 lulice za svječicu
- 4 štopšaltera
- 4 seta semeringa radilice
- 4 semeringa vodene pumpe
- 5 centralnih federa
- 5 - 6 mikroremena
- 5 - 6 setova rolica
- 5 - 6 setova klizača
- 9 - 10 remena
- 25 komada svječica(jer ih pol krepa sutradan)
- par setova guma
- ulje u kočnicama x puta
- ulje u getribi x puta
- x litara antifriza

Bilo je sigurno još toga al nemrem se sad sjetit...

I koliko god se netko sprdao da je runner ko metla od Brzog iz Mućki nije istina,jer je na njemu od kad je izašao iz tvornice do dan danas klip,cilindar,blokovi,plastike,vilice,lageri volana,rama,nosač mašine,svi seleni,sva crijeva,kočioni lajtunzi,kočione čeljusti,diskovi,felge,kuplung,polutke,zvono,anlaser,regler,namotaji,sve žarulje... original i nedirano,a ovaj popis gore je sve manje - više potrošna roba

dario007:
To je samo uredno odrzavanje i taj popis slijedi svakog tko se hoce bezbrizno voziti i imati uredno odrzavan skuter.
Ajde mogao si nesto jeftinije proci da si imao vise srece sa lagerima,pucanjem iglicastog i slicnih gluparija koje su se desile,a nisu trebale.

Nas Sukosanac je prevalio brdo kilometara uz 0 havarija i to jos na base setupu,eto ima vise srece,al svejedno remenje,rolice,ulje i slicne stavke iz odrzavanja mijenja kao i svi drugi koji zele ono gore navedeno...

Ja sam radio slicnu racunicu za auto,pa se iznanadio da je stavka goriva zapravo jedan od vecih troskova,ali nije presudan jer gubitak vrijednosti,kredit,gume,odrzavanje i nenadani kvarovi ti koji povecavaju cifru,a opet svaki trosi gorivo ako se vozis i nabijas kilometre.

Tako da koliko Hyundai mora manje trosit da bi vratio razliku od 1700kn koliko je njegov servis skuplji od VW-ovog??

SF2 Freak:
Tomi tebe ispada runner 1,2kn po kilometru :)

Tomi_ZG:

--- Citat: dario007 - 22 Svibanj, 2018, 13:50:03 ---...pa se iznanadio da je stavka goriva zapravo jedan od vecih troskova...

--- Kraj citata ---
Pa da,tu si uzmi onaj primjer od gore za onog ko je napravio 10kkm,a ja 6X više,on je potrošio siću,a ja spalio još jednog runnera

--- Citat: SF2 Freak - 22 Svibanj, 2018, 13:55:10 ---Tomi tebe ispada runner 1,2kn po kilometru :)

--- Kraj citata ---
Da,napisao sam gore, 1 kuna i 18 lipa po kilometru,ne zvuči strašno  ;D

A sad zabrij koliko bi koštalo da sam vozio nekaj jače,kad čujem od ljudi daj si kupi "pravi" motor,taj pravi motor bi mi izuo 200 hiljada kuna kaj ne bi mogao ni platit,jedino da sam bio kafanski sunčane naočale&natikače rejser

Ovo ne bi ni pisao nego sam u zadnje vrijeme više puta čuo da je 50ka jeftina za imat,kako kome... a meni to smiješno zvuči

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju