Poštovanje,
Danas oprao skuter i posušio ga i nakon sat vremena kad sam htio krenit na posa nece da upali.
Kad dam kontakt necuje se pumpa goriva. Vecer prije sve super radilo, motor nikad trokirao ili gubio gas. Presao 16 000.
Dignem plastiku gdje je pumpa goriva odspojim konektor i na njemu izmjerim 9V
Uzmem krpu i pokusam posušit spoj na pumpi i konektoru iako nisam baš vode vidio.
Spojim nazad kontakt i odma pumpa proradila. Sav sretan upali iz prve.
Zašarafim 3-4 šarafa probam kontakt radi. Stavim par plastika nazad i opet u međuvremenu pokušavam kontakt pali reko super. Spojim sve nazad motor 1/1 pali radi kao i uvijek.
Upalim alarm (Imam originalni piaggio ugrađen od strane prošlog vlasnika) i odem u kuću otuširat se i krenit napokon na posa.
Siđem kod motora i spustim ga sa nogare bez isključenog alarma, kad on počme svirat. Brzo izgasim alarm i idem ga upalit. Kad ono opet!!!! neradi pumpa.
Sad mi ništa nije jasno... I prije se znalo desit da ga spustim sa nogara pod alarmom i samo bi izgasio motor bi upalio bez brige tako da nevjerujem da je do alarma.
Opet raskopao sve al ovaj put uzeo wd40 malo da pošpricam kontakte. Opet unimer u ruke 9V. Spojim sve nazad ma nebi ga bog upalio.
Spoji odspoji, lupkaj pumpu drvetom ovo ono nema šanse.
Uglavnom nebi ništa ni pisao tu da ga u međuvremenu nisam uspio upalit kad sam ga prvi put rastavio.
Sve kontakte koji su mi pri ruci sam odspojio počistio i vratio. Jedino još nisam do ecua došao jer i neznam gdje stoji
Ima li ko kakav savjet? Dali je 9V malo, al opet i poslije prvog mjerenja je upalio.
Očitam greške pomoću gasa i dobijem greške 9,14,20 i 21 (da nekopiram ima sve pod sticky sta koja znači)
Sutra namjeravam cijeli motor raskopat pa bi mi došao dobro savjet šta da napravim prije nego kupim novu pumpu?
Da nije problem voda negdje, loš spoj, alarm ili voda možda i u alarmu
ili da ga pustim par dana da se "osuši"
Hvala unaprijed
Ispričavam se na gramatici,točkama,zarezima i to