Evo ovako ..
vozio sam se danas motorom, gorivo mi je bilo na manjaku, i svratim do pumpe da sipam gorivo, sipam i odem ..
vozio sam se, sve je ok bilo, svratio sam kod druga, sedeli smo nekih 10 - 15 minuta, i kad sam krenuo, motor je tesko upalio, krenuo je da se gusi, da dimi itd ..
skontao sam da sam sipao evro dizel umesto bezolovnog, ili mozda cak i naftu (gorivo je bilo izmedju zelene i plave boje)..
Uzeo sam crevo, i istocio koliko sam mogao, nekih mozda 100 - 200g, i provozao se mozda nekih 1 km - 2 km, kako bih istrosio ovo gorivo, i sipao drugo ..
ostalo mi je mozda jos max. 100g u rezervoaru, i sipao preko mozda nekih pola kg .. U pocetku je dimio, i malo se gusio, ali posle je sve bilo ok (nadam se)..
Pa da pitam, jel moguce da se nesto osteti kada se vozi sa pogresin gorivom, posto sam isao mozda nekih 5 - 10 km, i sve je bilo ok, verovatno dok se to gorivo pomesalo sa ovim starim ..
usput, kad sam sipao gorivo, penilo je .. a kad je krenuo da se gusi vozio sam da bih potrosio ovo gorivo, mozda nekih 1 - 2 km..
pa eto da mi neko kaze, jel moguce da se nesto sjebalo, i da li sam dobro postupio ?