Danas dosli svi potrebni dijelovi za sastavljanje masine i skuter bi trebao biti u pogonu sljedece sedmice.Narucivao sam i ranije dijelova pa sam polako sastavljao i cekao da to mogu sloziti kako treba.Ubacio sam lezajeve u blok na mjestu gdje ide nosac(stavio sam 3 lezaja dimenzija 10x30x9),takodjer sam kupio i iglicaste za klackalicu da to bude kako treba,danas su dosle pixne i gumice i zadovoljan sam nosacem,jos jednom sve pohvale za ideju.Blok je prosiren da bi mogao stati cilindar od 180ke.
Dihtunge RMS sam uzeo davno a danas su dosli i malossi,tako da je to sve rijeseno.Od vaznijih dijelova uzeo sam italkit iglicasti(trebalo bi da je on najbolji
),NTN lezajeve i semeringe i vodena je zamjenjena ali sam ostavio metalni ventilator
. Ostalo su uglavnom potrosni dijelovi da budem siguran neko sljedece vrijeme.
Ako moze neko preporuciti neko sredstvo za skidanje prljavstine sa bloka(znam za desol ali to nigdje ne mogu da nadjem),hvala unaprijed.
spisak je sljedeci:
kruna za kurblu
mikroremen
2 matice za svaki slucaj
svjecica ngk b9es
dihtunzi koji idu ispod prirubnice
prirubnica
vakum ventil
2 bravice i 2 kljuca(nije sumLJivog porijekla nego od kada sam kupio runnera 2009 godine imam samo jedan kljuc a i nisam imao brave za sjediste
)
uzeo sam onu zabicu ili sta je vec da cuva bravu od sjedista
podloska koja ide ispod ventilvara posto to nisam nikako imao
klizace za multivar
redsponge
da ne bude da serem,idu slike