Tehnički kutak > Napravi sam

Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova

<< < (15/28) > >>

Drnda:
danas sastavljam ostatak svega, nisam imao volje sinoc.. pa cu upaliti i vidjeti jel sve ok, nadam se da ce drzati normalno jer je sve po PS-u uradjeno...
od tolike price sam stvarno mislio da je to problem zamijeniti, ali evo vidim da ako ne zeza izlazak osovine da je to par minuta posla.. :icon_thumright:

da lagano sam i tuckao , jer ne zelim stvoriti aksijalni luft na lezajima, a i da osjetim kad navoj dotakne propeler vodene
e ivane bas to , kad je sve zahrdjalo, nemoguce je grijanjem samo izvuci..

3alfa3:
Ja sam dvaput miienjao semering u 40000km. Oba puta je samo lagano slinio pa lageri i blok nisu vidjeli antifriza, a i postoji onaj kanal koji bas za to sluzi. Oba puta blok i lageri ko novi

Kamba:
...Ivane kak ne kužiš...ako ugriješ blok industrijskim fenom onda osovina s ležajevima ide večinom rukom unutra...još ako osovina bude ohlađena,onda pogotovo.... :icon_thumright:

....udaraš po mesinganom dijelu impelera,ne po plastici.... ::)

ivanm:
pa o tome ti govorim.. nisi vidio u kakvom to stanju sve zna bit..
jednom sam skidao pumpu sa big bore mašine koja nije paljena 5 godina.. sve komplet puppa, remenica i sve oko nje  je bila jedna neprepoznatljiva hrpa hrđe.. jedva sam i zavario M8 šipku i izvukao na taj način pumpu van.. već sam mislio da će mi se nešto odlomit i da će blok morat ić popola dole.. ali uspio sam nekako i ok je do danas.. a rms pumpa!

--- Citat: Kamba - 20 Siječanj, 2013, 13:27:06 ---...Ivane kak ne kužiš...ako ugriješ blok industrijskim fenom onda osovina s ležajevima ide večinom rukom unutra...još ako osovina bude ohlađena,onda pogotovo.... :icon_thumright:

....udaraš po mesinganom dijelu impelera,ne po plastici.... ::)

--- Kraj citata ---

nema veze i mesing je slab.. pogotovo navoj impelera je minijatura. jednom buš sjebao navoj pa ćeš se sjetiti mojih riječi..
a na ugrijan blok da, pumpa ide rukom unutra ali kad se ohladi ne smije plesat ni ić van..

Drnda:
kod mene je bio slucaj da je onaj kanalic bio pun hrdje sa osovine i lezaja.. ako nadjem gdje sam je bacio slikati cu ti da vidis..cim se pomaklo 1mm mogao si klijestima izvuci. samo je trebalo pokrenuti sa mjesta

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju