Tehnički kutak > Napravi sam
Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova
Kamba:
...normalno je da simering ide lagano van kad ga tako saviješ....i meni je tako bilo.... :icon_thumright:
Drnda:
super.. ipak nije bilo ostecenja pa je uz malo tuckanje usao unutra.. nego jel pravilan nacin laganim tuckanjem upresati osovinu vodene, post iznad tvog sam objasnio nacin :icon_thumright:
Kamba:
...da,naravno...neće baš svaki put ući unutra rukom..... :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: Drnda-1 - 20 Siječanj, 2013, 12:34:46 ---sad mi samo recite jel normalno laganim tuckanjem i ubaciti novu pumpu unutra...
--- Kraj citata ---
Prvo ocistis najbolje sto mozes blok, i ako ne ide drugacije, lagano tuckaj, nema druge. Al lagano. Bolje 100 puta lagano nego jednom jako
ivanm:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Siječanj, 2013, 11:32:40 ---Ako ne ide milom, ide zagrijavanjem bloka oko olagera. Sve ostalo je fush
--- Kraj citata ---
je kad si ti jednom il 2x mijenjao pumpu koja nije zahrđala
budem te idući put kad vidiš pumpu kao hrpu hrđe koja se nit ne okreće pozvao da mi pokažeš kako bi ti to ugrijao okolo da ide kliještima il čim već..
--- Citat: Kamba - 20 Siječanj, 2013, 11:19:53 ---...varenjem se ugriju i lageri koji se rašire....ali ok,već smo raspravljali to jednom....ja se držim one metode laganog udaranja po impeleru.....i grijanja blokova fenom... :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
da ugrije se i ležaj ali aluminij se jače širi i raširi se dosta dok se čelik širi minimalno.
ja nisam za nikakvo udaranje po impeleru jer je preslab dio..
--- Citat: Kamba - 20 Siječanj, 2013, 13:14:20 ---...da,naravno...neće baš svaki put ući unutra rukom..... :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
nije uopće normalno da ide rukom unutra, jer bi ležaji provrtili u bloku, mora ić sa malom tolerancijom..
--- Citat: Drnda-1 - 20 Siječanj, 2013, 13:13:19 ---super.. ipak nije bilo ostecenja pa je uz malo tuckanje usao unutra.. nego jel pravilan nacin laganim tuckanjem upresati osovinu vodene, post iznad tvog sam objasnio nacin :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
:icon_thumright: :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju