Tehnički kutak > Napravi sam
Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova
Kamba:
...varenjem se ugriju i lageri koji se rašire....ali ok,već smo raspravljali to jednom....ja se držim one metode laganog udaranja po impeleru.....i grijanja blokova fenom... :icon_thumright:
3alfa3:
Ako ne ide milom, ide zagrijavanjem bloka oko olagera. Sve ostalo je fush
Josip:
--- Citat: Drnda-1 - 19 Siječanj, 2013, 19:41:46 ---evo zamijenio , ma djecja igra za mene , prvo bi htio reci da serviserima vise ni na pranje nebih dao skuter..
nakon varenja navojne sipke na osovinu i par minuta izbijanja sa velikim cekicem, uspio izbiti van.. sve puno hrdje, lezaji imaju par mm aksijalnog lufta, u sredini isto plesu... ali kad sam skinuo osovinu, izaslo je ogromna kolicina silikona kojim su u servisu premazali semering i osovinu vodene...
ukratko, da nije toliko zapeklo, cijeli proces bi trajao sa skidanjem struje i napravljenim poslom te vracanje svega max pola sata... mislio sam da ce biti puno teze...
--- Kraj citata ---
ista situacija kod mene prije par dana, donio mali susjed makinu na reparaciju vodene, i sve puno silikona
zagrijao blok izvukao osovinu i lezajeve sa tzv. "patent" kljestima uz lagano cimanje ali sam dusu ispustio dok sam izvukao onaj smrdljivi semering
sve dok nismo lagano zavidali nekakvu osovinu slicnu onoj od prednjeg kotaca i tek tada je poceo lagano izlazit oslanjajuci se na impeler
cak je i srad rekao da se nikad nije susreo sa tako zeznutim primjerom :dontknow:
Kamba:
...uzmeš najtanji šarafciger koji imaš i nabiješ ga između sineringa i bloka te simering saviješ unutra....i onda ga uhvatiš špicangama i klimaš ga dok ga vučeš van..izađe bez greška...malo popraviš šmirglom ogrebotine od šarafcigera ako ih ima i toeto... :icon_thumright:
Drnda:
zagrijavao sam ja dobro blok i nije islo jer je sve uhvatila hrdja... na kraju kad se pomaklo 1mm, tj kad je odpustilo, mogao sam laganim tuckanjem izvuci van...
sad mi samo recite jel normalno laganim tuckanjem i ubaciti novu pumpu unutra...
semering je bio poravnat sa blokom, onim uzim dijelom, i tako sam ga preko plasticnog markera lagano vratio, i onda stavio lezaj prvi u blok i laganim tuckanjem ugurao sve dok nisam osjetio na propeleru da je dotakao navoj onda bih malo zategao, pa malo tuknuo na osovinu pa opet zategao dok se lezaj nije poravnao ili usao 1mm unutar svoje rupe i zategao rukom onako srednje i to je to
edit : Kamba, i ja sam sarafcigerom savio malo prema unutra semering i izvukao ga, ali je dosta lagano izasao van :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju