Tehnički kutak > Napravi sam

Izmjena vodene pumpe na Piaggiu bez rastavljanja blokova

<< < (12/28) > >>

Kamba:

--- Citat: Drnda-1 - 22 Listopad, 2012, 18:38:47 ---covjek koji je radio u piaggiu mi je rekao da odvijes pola kruga, potom lagano tucnes samo, i opet pola kruga i tako sve dok ne izadje lagano, jer unutra nema mjesta za navoj pa postupno tuckas kako bi izasla lagano...

--- Kraj citata ---

...oprosti Drnda ali mislim da sam ti rekao isto to preko fejsa.... :toothy3:

Drnda:
ma da, samo hocu reci ivanu to...

prijatelj ce mi svakako iz splita doci pa cemo uz koju mrzlu rijesiti to. ali hocu reci da je radio u piaggia i bavi se servisima i dalje i rekao mi je da je to ispravan nacin i da mora lagano izaci na tu shemu

Kamba:

--- Citat: Drnda-1 - 22 Listopad, 2012, 19:32:47 ---ma da, samo hocu reci ivanu to...

prijatelj ce mi svakako iz splita doci pa cemo uz koju mrzlu rijesiti to. ali hocu reci da je radio u piaggia i bavi se servisima i dalje i rekao mi je da je to ispravan nacin i da mora lagano izaci na tu shemu

--- Kraj citata ---

točno,mora izaći...ali nemjte ni pokušavat ako ne zagrijete blok oko vodene sa industrijskim fenom... :icon_thumright:

Drnda:
evo zamijenio , ma djecja igra za mene , prvo bi htio reci da serviserima vise ni na pranje nebih dao skuter..
nakon varenja navojne sipke na osovinu i par minuta izbijanja sa velikim cekicem, uspio izbiti van.. sve puno hrdje, lezaji imaju par mm aksijalnog lufta, u sredini isto plesu... ali kad sam skinuo osovinu, izaslo je ogromna kolicina silikona kojim su u servisu premazali semering i osovinu vodene...

ukratko, da nije toliko zapeklo, cijeli proces bi trajao sa skidanjem struje i napravljenim poslom te vracanje svega max pola sata... mislio sam da ce biti puno teze...

ivanm:
jelda je najbolji sistem, em se od varenja sve to skupa jako ugrije i odpeče i ide van lakše..
pri ugradnji zapravo treba nakon ugradnje semeringa koji je namazan litijevim mašću iznutra i kompletnu osovinu sa lagerima namazati obilno sa masti i onda tutnuti unutra... mora da traje :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju