Pozdrav svima nakon dužeg vremena
Bev 250 i 2007 g (sad sa 21000 km) imam vibracije na stopalima kad je hladan,,,, kod dodavanja gasa (lagano bolje se osjeti) tako kod brzine od 50-100 onda se izgubi. Isto tako samo još jače kod otpuštanja gasa. Vibracije se ne mogu točno locirat, dali na lijevoj ili desnoj strani gdje dolaze stopala.Nakon zagrijavanja(do 5 - 10 km) vibra prestaje na ubrzanju ali ostaje kod usporavanja. Duža vožnja(20-50 km) gubi se vibra i kod usporavanja,, brijem zbog zagrijanosti cijelog sustava.
Promjenio sam varijator, malossi bio gore pa i njega kupio ponovo sa 15 gr rolicama(trenutno gore) . Motor vuče brže ali se vibra nije smanjila. Pregledao zvono kuplunga i ne vidim anomalije,,malo ga pobrusio po tarnoj površini. Obloge isto izgledaju uredno bez razlika u potrošnji ili okrhnutosti.
Samo da napomenem da na kuplungu imam odštancam "TGB" znak (ako nekome nešto znači) , da kod promjene variomata stavio novi feder iz kompleta na kuplung sa plastičnim umetkom za feder (stručnjaci će znat o čemu govorim). Stari varimat je na tijelu dobio lufta kod pikse pa sam mislio da je zbog toga, plastični klizači varia su isto bili loši.
Makina radi bez greške, kad ga spušem na zaobilaznici povuče po čuki 150 km/h (realno brijem 130km/h).Jednako se ponaša i sa dvoje putnika.Remen je isto promjenjen kad i variomat (prije 4000 km),malossi kevlar.
Nema nikakvih nepredviđenih ostataka u kućistu prijenosa. Promjenjen i plastični "ublaživač vibracija remena" u kompletu i lager.
U mašini je IPON ulje 5W 40 sa malissi uljnim filterom. Eto to je sve čega sam se sjetio...