evo maloprije pokusava bez tunela ali se neda nikako, najbolje sto sam uspio je da prima pun gas ali trokira ima smanjenu krajnju, pojacam smjesu onda se pocme gusit iznad pola gasa pa sam vratio tunel...
Btw. Kad stelam, zavijem sarafic ler gasa do kraja pa onda onaj od smjese do kraja i polako ga odavijam dok ne postigne najvece moguce obrtaje pa onda nastiman ler gas i to je to, naravno zagrijana je masina predhodno..
Jel se moze tako?
Ne diraj saraf za ler gas,on je tu u samo da nastimas ler gas po zvuku da radi mirno kad je skuter prethodno zagrijan.
Jos ako saraf za ler gas jako zavidas moze se dogodit da iskrivis iglu.
Stavi tunel,saraf za ler gas onako na sredinu a za smjesu zavidaj do kraja. Sa skroz zavidanim ne skuter ne bi trebao radit,ili bi trebao jako trokirat. Ako radi sa skroz zavidanim onda negdje vuce fals zrak. Polako odvidavaj saraf za smjesu i pokusavaj krenut. Kad pocne primat gas stani. Dalje ako trokira na davanje gasa na pola gasa spusti iglu. Ako iglu spustis do kraja i opet trokira na ful gasu ili na pola gasa stavi manu diznu.
Samo bi trebao znat razliku da li se gusi jer ima previse zraka,vuce fals ili trokira. A odgovor na to ce ti rec i boja svjecica,,,,
Pisem preko xperie mini,valjda sam dobro napisao