ja govorim o malo vecim dilerima i korupciji...jogi nisi skuzil kaj sam govoril,nebitno..
inace indijska konoplja postoji industrijska,koja nema kanabis sativa tj thc,ona se oduvijek sadila i kod nas,moje bake npr takodjer i od njih su se radili konopi i tkanine i odjeca.zato se i zove konoplja.
legalizacija nepostoji,samo dekriminalizacija u odredjenom postotku,tipa nizozemska ceska itd..
netrebaju ti kartice,to je za ljude koi kanabis koreiste na recept u medicinske svrhe..postoje kofi sopovi di se to legalno kupuje i konzumira.
pametni su to skuzili kak iskoristit i punit blagajne i imat kolko tolko kontrolu..to nemres iskorjenit,ko ni ostale pi*darije al ona treba to gledat s korisnije strane..ubirat porez,zaposlit ljude,rasteretit drzavni priracun i sudove i zatvore (milijuni kuna se trose na to) s tim da pada broj ovisnika o teskim drogama..ko oce dop ak more momentalno duvat?a sad ti je isto jel trazis ganju il dop jer isto najebes na kraju al po posljedicama fizickim i psihickim nie ni slicno..to raste prirodno,dok za vino vec treba kemijski proces,za pivo takodjer itd..
treba malo prosirit obzorje i pogledat dublje i vidit sve cinjenice a ne trpat sve u isti kos..
frendica mi radi na hitnoj i nema vikenda da nemaju bar 2 3 klinca il klinke od 13 14 g za ispumpavanje zbog trovanja alkoholom..a pogodite kolko ih je bilo zbog duvanja?nula i to godinama a ne na tjednoj bazi..zadrt smo narod iskrivljenih vrijednosti..o moralu da ne pricam..
Tetra hidro kanabinol, treba li i da strukturu nacrtam
? Ucio nedavno na farmakognoziji, al nebitno.
Upotpunosti se slazem sa steeefom i svaki njegov post u ovoj temi je na mjestu, al tu postoji problem. Alkohol se nikada nece moci iskorijeniti. Legalan je i ostat ce legalan. Razlog je jednostavan, vrijeme. Ljudi toliko dugo vec poznaju i proizvode alkohol da ga je ne moguce odbaciti. Toliko razlicith vrsta, toliko megafabrika, toliko zaposlenih ljudi, ne ne, to nece nestati.
Po meni, sve je od osobe do osobe, ako neko voli da unisti svoj organizam, samo naprijed. Ja iskreno volim sa vremena na vrijeme iscejfit 1 ili 2 piva ili casu vina, pri tim kolicinama vise je pozitivnog nego negativnog efekta. Proslo moje vrijeme ludog opijanja.
I da, jos jedan problem oko relacije alkohol/droga, a to je doza. Kod alkohola se povecanjem doze postepeno pojavljuju efekti (1 casa pa 2 pa 3 pa 4...) tako da se mozes koliko toliko kontrolisati, al kod npr trave, jedan dobar dim dobre trave te moze izvrnuti
, teze je tu imati neku kontrolu.
A sto se tice "krokodil" droge, uzas, al i to ko voli nek izvoli, za mene postoji samo