Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Novi zakon  (Posjeta: 5073 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varaždin
Novi zakon
« : 10 Travanj, 2008, 20:41:55 »
Nekaj sam načuo da od 1.6 ili 1.7 ide neki opet novi zakon! Priča se da više neće bi zabrana vožnje od 23-5h i da će biti neogranićeno konja!

Znate šta o tome?

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
Odg: Novi zakon
« Odgovori #1 : 10 Travanj, 2008, 21:01:29 »
Nekaj sam načuo da od 1.6 ili 1.7 ide neki opet novi zakon! Priča se da više neće bi zabrana vožnje od 23-5h i da će biti neogranićeno konja!

Znate šta o tome?

ja znam da se od 1.6. dozvoljava 0,5 promila alkohola u krvi,ali samo vozacima sa povecim vozackim iskustvom,dakle za nas mlade se to ne odnosi,isto ne smiju popiti kapljicu i profi vozaci kamiona autobusa...

ukidaju se dnevna svijetla,dakle nece se morati voziti po suncanom vremenu s upaljenim svijetlima

nacuo sam da i mladi vozacki koji poloze poslije 1.6. nece imati ogranicenu nocu voznju,a ovi sta su prije polozili da ce i dalje vrijediti zabrana-iako sumljam,vidjet cemo

a ovo za konjske snage nisam nista detaljno cuo

Offline zoki_NRG

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #2 : 10 Travanj, 2008, 21:32:06 »
evo sta pise u hakovoj knjizici koju je moj prijatelj ovaj tjedan dobio nakon sto je polozio...ne pise da se ne smije voziti iznad 11 do 5 ujutro, nego da je to period vremena u kojem mladi najvise stradaju, te npr, idete na hitnu ili nesto i policajac zaustavi, ne moze nabiti nikakvu kaznu, ili npr ovo stoji kao primjer...
bili ste u dikoteci, i pozelili ici svojem domu, nemojte ici spavati, jer je pokazano kako umorni vozaci ce prije skriviti nesrecu, nego idite odmah po polasku domu vlastitim vozilom...evo pa neka neko nesto kaze, ja kazem sta pise, a prijatelja su mi zaustavili sa autom, i nije dobio nikakve kazne iznad 11 a zaustavili su ga u 3 ujutro kad je isao doma...

Offline DAMIR-RUNNER

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?ref=profile&id=1757490121
  • Mjesto: zagreb,tresnjevka
  • Moj Skuter: bio nekad
  • Moja Kaciga: n1640vn
« Odgovori #3 : 10 Travanj, 2008, 21:59:37 »
kaj se tice voznje ono od 11 do 5 i jacina motora,dvije godine sam vozio i po noci i opcenito po danu kad nisam opce smio vozit jaci auto od 100konja,normalno sam vozio,dogodilo se da su me zaustavili i malo pitali zakaj vozim kao jaci auto i to,nakraju nista jer ak si budala mozes se slupat i s onim od 50 i onim od 150ks.jedino malo prokomentirao murijak kaj vozim ponoci bez pratnje jer se tad desavaju nesrece i to.za svjetla bi bilo dobro da ukinu jer neznam kaj mi sluze po suncu,samo se povecala prodaja zaruljica,heh..a o,5 brijem sam vozaci iznad 24 godine,neznam zakaj to,npr decko ima 22 god,vozackog iskustva 4 godine a neko drugi ima 24 vozackog istustva duplo manje od moze popit pivu il kak ce to vec gleat neam pojma...
Znas da Zagreb ima ludi ugled mrze te di god dodes ako velis da si purger
al' mislim da samo briju na ljubomoru digni ruke ako volis metropolu

Offline Tommek

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: VX
« Odgovori #4 : 11 Travanj, 2008, 23:47:02 »

Znate šta o tome?

ja znam da se od 1.6. dozvoljava 0,5 promila alkohola u krvi,ali samo vozacima sa povecim vozackim iskustvom,dakle za nas mlade se to ne odnosi,isto ne smiju popiti kapljicu i profi vozaci kamiona autobusa...

ukidaju se dnevna svijetla,dakle nece se morati voziti po suncanom vremenu s upaljenim svijetlima

nacuo sam da i mladi vozacki koji poloze poslije 1.6. nece imati ogranicenu nocu voznju,a ovi sta su prije polozili da ce i dalje vrijediti zabrana-iako sumljam,vidjet cemo

a ovo za konjske snage nisam nista detaljno cuo

svjetla po danu su predora stvar i tu newidim razlog cemu to ujebawat.al da se lakse uoci nekoga,to je.

ovo drugo nema isusa da ja nesmijem,a da netko ko polozi poslije mene smije.imho rofl

i owo je istina ak si glup i retardiran i nemas srece ni pameti u glawi najebaces ti sa 50 i 150 ks.;)

Offline fran

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio NRG 50 ccm
« Odgovori #5 : 12 Travanj, 2008, 07:44:30 »
Slazem se da bi svjetla trebalo ostaviti. Cak i po suncanom vremenu, gdje ti savrseno dobro vidis s obzirom na kolicinu svjetla, ipak cini (malu) razliku. A to je dobro s obzirom na "malu" cijenu toga. Stvar je u tome da ljudsko oko bolje primjecuje svjetla, uvijek, a ipak je razlika od kolicine svjetla koju reflektira auto i farova koji bas svjetle, pa su oni i uocljiviji. Posebno razlika izmedju okoline i svjetla je vec nego okoline i auta.
Osobno cu voziti sa svjetilima neovisno o zakonu, nek me lakse vidi ekipa, 0.5 sek razlike je dovoljno da se sprijeci/dogodi nesreca.

Ideja sa 24 g / 5 promila nije u vozackom iskustvu, naravno neko sa 30 moze biti "svjez" nego u nekoj pretpostavljenoj odgovornosti vozaca. Ipak se moze reci, u prosjeku, da ce 24g+ biti manje skolni divljati, dokazivati se i slicno sa autom nego 18g. i zato im se dopusta popiti malo.

Jedino mi uopce nema smisla da netko tko je polozio 1.5. mora 2 godine probno voziti pod ogranicenjima a netko 1.6. ne mora. Mislim da ce svima ukinuti onda ogranicenje, ili bar te policija nece zezati ako te zaustave, stvarno ne bi imalo smisla.

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #6 : 12 Travanj, 2008, 09:07:39 »
Bili kod nas policajci u školi i evo kaj su nam rekli...

Ukida se zabrana vožnje za mlade vozače poslije 23 sata te se neograničeno smiju vozit. Ostaje ograničenje na 75kw, ukida se 0,5 promila ali osobe do 24 godine kolko god imale vozacku moraju imat 0,0 promila! Za dnevna svjetla nisam ništa čuo...al evo, tak su nam rekli da od 1.6 nastupa to kaj sam vam napisal! I mene osobno jako veseli!  :icon_biggrin:

Offline Shiltac

• maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #7 : 12 Travanj, 2008, 10:05:34 »

Ideja sa 24 g / 5 promila nije u vozackom iskustvu, naravno neko sa 30 moze biti "svjez" nego u nekoj pretpostavljenoj odgovornosti vozaca. Ipak se moze reci, u prosjeku, da ce 24g+ biti manje skolni divljati, dokazivati se i slicno sa autom nego 18g. i zato im se dopusta popiti malo.

Nemora biti...
imam neke frendove koji imaju i 30 godina pa se još danas ne voze normalno!
Evo prvi primjer.. Lik vozi Passata 1,9 TDI sa 115 KS, ima 28 godina, i vozi se ko luđak! Svai vikend pijan ko letva al se ipak vozi abnormalno, jedino kad je na motoru, ima Hondu CBR600f onda ne pije...
Drugi primjer.. Lik ima 30 godina, vozi BMW-a 523i, karavan, 2001 godište, full oprema, ma auto je avion... na veliki četvrtak on i ja smo se po poljskom putu vozili 90, kasnije oko 2 sata po noći smo se vozili po gradu isto jako velikom brzinom...
Ima puno takvih frendova...

Offline fran

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Piaggio NRG 50 ccm
« Odgovori #8 : 13 Travanj, 2008, 04:05:46 »
zato i kazem - u prosjeku

naravno da ima primjera za suprotno uvijek, imas i budala od 55 godina koji voze ko kreteni, a s druge strane 18 godina pa normalno i odgovorno sve rade

Offline lik_9

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: ?akovec
  • Moj Skuter: Malaguti FireFox F15
« Odgovori #9 : 13 Travanj, 2008, 07:49:37 »
kad je tema otvoren usput pitam!!
kak bude cjena kazne ako voziom 50 ccm bez blokadi?? dali bude kakvih promjena tu ili ne!!??  ???
Hell was full,so I come back

Offline vjeko86

• forumski skuteraš
  • Aj si zamisli da sam brži...jesi?OK!
  • Mjesto: sb
  • Moj Skuter: na klocnama
« Odgovori #10 : 13 Travanj, 2008, 12:28:38 »
vozi se bez blokada pa ćeš viditi kad te odfuraju na izvanredni tehnički,

kazne će ići gore, :angry9: :angry9:

MADE IN ITALY

Offline lik_9

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #11 : 13 Travanj, 2008, 13:13:50 »
vozi se bez blokada pa ćeš viditi kad te odfuraju na izvanredni tehnički,

kazne će ići gore, :angry9: :angry9:

a zna ko kolko bude kazna? ???
zato postoje električne blokade!!  :frajer: :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2008, 13:21:29 lik_9 »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #12 : 13 Travanj, 2008, 15:32:29 »
a zna ko kolko bude kazna? ???

300kn kazna zbog ''neispravnog vozila'' tj, sto postizes vecu brzinu od 55
100kn za troskove utvrđivanje prekrsaja
85kn za tehnicki preged
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline lik_9

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #13 : 13 Travanj, 2008, 15:44:46 »
pa onda nebu nikaj viša kazna nego je bila!!ili se nismo rezmenli! ::)

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #14 : 13 Travanj, 2008, 15:50:35 »
pa onda nebu nikaj viša kazna nego je bila!!ili se nismo rezmenli! ::)

aha...
kazem ti kolika je sad kazna a navodno da ce ici gore i to ne malo, e sad ''rekla kazala'' de ga znaj
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline gozz

• admin MS
  • forumski skuteraš
  • Ultimate "fix-it" tool
    • /
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: bio, više ne.
  • MojSetup: a u Bila
« Odgovori #15 : 15 Travanj, 2008, 09:15:07 »
VIš, ja sam čuo da uskoro zakon neće dopuštati polaganje A kat ako nemaš navršene 24 godine!!!

I to iz povjerljivih izvora!!!

Offline DAMIR-RUNNER

• forumski skuteraš
    • http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?ref=profile&id=1757490121
  • Mjesto: zagreb,tresnjevka
  • Moj Skuter: bio nekad
  • Moja Kaciga: n1640vn
« Odgovori #16 : 15 Travanj, 2008, 09:26:04 »
zakaj?to bi bilo totalno debilno
Znas da Zagreb ima ludi ugled mrze te di god dodes ako velis da si purger
al' mislim da samo briju na ljubomoru digni ruke ako volis metropolu

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #17 : 23 Travanj, 2008, 14:51:51 »
nije ako buju prije a bile a1 i a2 kategorija.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #18 : 23 Travanj, 2008, 15:15:35 »
ako je neko punoljetan, sam odgovara za sebe pa mi ok A za iznad 125, btw, jel zna neko sta je bilo ono prije, 14 godina i polago si za 50 ccm, ko je u periodu tom polozio, kad se ukinulo sa 14, dal mu je vrijedila vozacka ili sta, ja sam sad po starom polago za A1 i dobijam A, pa mi malo glupo da ne mogu dobit A sad sa 18

Offline majic_sk

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: sr 50
« Odgovori #19 : 26 Travanj, 2008, 11:40:57 »
i jel se na kraju ukida zabrana vožnje poslije 11 za nas mlade?? ???