Evo nešto i o njemu...znači ja sam treći vlasnik...kupio sam ga kao prvi scoot u devetom mjesecu prošle godine...
Da ne pišem kakav je bio prije i što sam sve promjenio, proći ću to samo ukratko i, evo, staviti par slika...
Kostur je 1999`, dok su blokovi 2006. godište, kao i trenutni cilindar i klip...glava je serijska zamjenska, mislim iz 2002...serijski variomat, serijsko kvačilo, 20`5, roline 14,7 g i mrtve šuštice kvačila koje pod hitno treba promjenit =)
Plastike su ofarbane u po katalogu serijsku piaggio boju...srebrna prepoznatljiva i plava, evo malo drugačija, ali da opet ostane u "Runner" tonu...kada sam kupio motor, bile su u serijskoj boji ali zbog padanja na jednu i drugu stranu i zbog starosti, malo ogrebane...
Što se ovjesa tiče, tu su te Paioli F32 i Malossijev RS24 s oversizeom te pleteni lajtung prednje kočnice...gume su MLke...
Čekajući vozačku (koja mi do 18te svejedno još ne pomaže
) sam proveo par zimskih mjesecu u garaži i uglavnom izmišljao posao oko njega, ali sam ga uredio kolko god sam mogao...ovakav je bez plastika...
Mašina sada zdravo radi...prije mjesec i pol mi je šuštica od semeringa uletila u mašinku pa je okrhnula nikasil...motor nije zaribao, ali sam zbog špene morao otvoriti blokove...tada sam iskoristio priliku da stavim nove ležajeve i semeringe, te da stavim novu radilicu i promjenim pumpu vode...složio mašinku da se barem radilica i ležajevi razrade s novim cilindrom...ali...
Zbog loše organiziranosti piaggio centra i loše financijske situacije s moje strane =) čekao sam novi cilindar i klip...evo pa do danas...
tj. danas su stigli u Piaggio...
U planu je još samo par sitnica za njega...karb 28 je doma, treba nabaviti par setova rolina da se nađe dobra kombinacija i pod hitno promjeniti šušte kvačila jer su ove izgubile svoja svojstva odavno...vratit malossi glavu, stavit dvije nove gume i pločice i to bi bilo otprilike to...
Nije da patim za sitnicama ali volim ih vidjet na motoru...tako je legao i Boost Bottle od Mr Ja, možda i bez razloga, ali da se nađe
...Xenon sam stavio na kratko svjetlo, a na dugom mi je isto jedan, ali taj je na posudbi do daljnjega samo...prednji prozirni žmigavci, i još tražim prozirna sjenila štopa za stari model...i rješio sam ono što me živcira već dugo, a to je onaj ventilator koji ne radi kako treba, pa sam sredio da ga na sklopku palim...itd itd...evo par slikica...
...i filmića s Xenonom i kako (ne)ide...
Kad dovedem u red to što moram, i kada se onda još malo izguštiram, možda ode u prodaju...tu nije napisano niti pola toga kolko je uloženo, novih djelova, a radnih sati da ne pričam...tko je prošao i vidio ga dok se "radilo oko njega" i zna se koliko je skuter pažen i mažen... inače, u planu je motor...niš...tolko od mene...zz