Evo ovako stvari stoje, odem tu kod prijatelja, kad ima on ditecha iz svice u dijelovima, blokovi ko novi, radilica nema lufta, variomat ko nov, kvacilo novo, i super, dogovorim se s njim kupim to od njeg... Lagano se okrece. postavim i nema cudnog zvuka, vozim fino, kad nakon 1500m cirka opet isto zakoci i ugasi se skuter. Izludjen sav, vratim se opet i pogledam da nije uljna pumpa, medjutim vidim da radi, stavim drugu uljnu sa ispravnog isto tako radi. Pod malim gasom od prilike svakih 25sek strcne po kap ulja. Znaci onog klepetanja vise nema, ali skuter i dalje blokira zadnji tocak. Po meni samo ostaje da cilindar nije dobro obradjen spram klipa... Stavljena potpuno nova prirubnica, usisne lamice. Sta vi mislite do cega jos moze biti? Po meni samo ostaje oko cilindra-klipa... Ovaj jedan mi govori da se na velikim skuterima tako desavalo ako je filter u rezervoaru zacepljen, kao prekine gorivo i zablokira. Ali meni to nije jasno nikako. Sto sada ciniti? :S
P.S. jos da napomenem ta masina koju sam stavio nije nikad otvarana, navoji ko novi, vijci nikad odvrtani, znaci bas bas dobra masina. Znaci nema dihtunga tj ne vide se izmedju blokova. Ali zablokira zadnji tocak...