Kaj se svaba i ostalih koji pristojno zive tice.....
Vi svi ovdje gledate na cijenu benge u smislu nemam para za vozit se koliko bi htio.
Malo ozbiljniji ljudi gledaju na to ovako (ne kazem da sam ja obziljan, jer da jesam, drugacije bi zivio
):
Sva lova mi ode na hranu, rezije i sl. Benzin se kupuje samo kad se mora i samo po potrebi.
Lako svabi koji od svake place moze ustedit platit gorivo. Njemu je za gorivo za voznju iz gushta tako svejedno jel litra 1 cent ili 3 eura kad ih IMA.
Ja love nemam koliko bi htio (s tim da sam skroman, a ne rasipnik, samo imam druge prioritete pa se sam se tome prilagodio). Recimo, na "civilnu" odjecu ne trosim prakticki nista - nosim robu staru barem 2 godine, a da kupujem svaki mjesec nove majce, hlace, kosulje, odijela, tenisice, cipele i sl. sigurno si nebi mogo prisutit sve vezano uz motor. Znaci, odrekao sam se necega u korist necega drugog. I meni dobro. Takodjer, kod mene doma nije sad 23-24C temperatura jer to kosta dosta vise nego 20-21C koliko mi je u prostorijama gdje boravim (ostale su hladne). Pazim na potrosnju struje, vode i sl.
Prosjecni nijemac o tome ne mora mislit - on ima za sve to, mozda nece mjesecno stavit sa strane 500+ eura (iako vecina stavlja i vise od toga), ali sigurno nece brinut za egzistenciju, a uvijek ce mu ostat za hobije.
I onda kad kupim 2 kacige (svaka 2500kn), rukavice (1650kn), cizme (1950kn), jaknu (4100kn) i hlace (2500kn), ispada da serem novce. U 2 godine nisam kupio ostalu odjecu (ne hodam podrapan i zmazan, hvala na pitanju
) i ovo ispada oko 633kn mjesecno. U HR se kaze da na odjecu po glavi stanovnika ide 500kn mjesecno pa stvari polako sjedaju na svoje mjesto. a i ta oprema nece trajat 2 godine, nego bitno dulje.