Općenito > Oprema

Gdje mogu kupiti ovu VCAN 136 kacigu??

<< < (2/4) > >>

3alfa3:
Trebas ovakvu oznaku kao na slici, a ne DOT da bi bio legalan u EU (i HR)

Ovo je tekst iz 2006. ali  i danas vrijede ista pravila (ili stroza, al "format" je isti)

http://www.motori.hr/Prepoznavanje_oznaka_na_kacigama_1667.html

3alfa3:

--- Citat: The_Dark_Side - 20 Veljača, 2012, 03:41:29 ---A i sumljam bas da bi meni sad iso pandur gledat certifikate i ostalo na kacigi, bitno njima da ja nesto imam na glavi...( bar ovi nasi )
--- Kraj citata ---

Prosle godine su imali akcije gdje su samo to gledali. Skines kacigu i pokazujes homologaciju. Najzanimljiviji slucaj je bio kad je covjek dobio kaznu iako je nosio identicnu Schuberticu kao i policajac koji ga je zaustavio, ali je iz nekog razloga nedostalala homologacija (mozda ju je covjek skinuo iz nekih svojih razloga). Nije pomogao zdravi razum nego je slijedila kazna.

Ove godine ce biti cesce kontrole kaciga, buke, nosaca tablica, svjetla itd.... Treba drzava novce...

3alfa3:
Najkrace receno - kaciga mora na homologaciji imat istaknutu ECE R22 normu

The_Dark_Side:

--- Citat: 3alfa3 - 20 Veljača, 2012, 04:15:17 ---Najkrace receno - kaciga mora na homologaciji imat istaknutu ECE R22 normu

--- Kraj citata ---

Znam za ECE certifikate, meni naprimjer na mojoj kacigi je ostalo samo E1 a fali mi drugi broj. od nošenja i tko zna čega ostalo se izbrisalo. Dosad nikad me nisu pitali za certifikat kacige, niti sam je ikad tako rec trebao skidat radi toga.

3alfa3:

--- Citat: The_Dark_Side - 20 Veljača, 2012, 04:26:17 ---Znam za ECE certifikate, meni naprimjer na mojoj kacigi je ostalo samo E1 a fali mi drugi broj. od nošenja i tko zna čega ostalo se izbrisalo. Dosad nikad me nisu pitali za certifikat kacige, niti sam je ikad tako rec trebao skidat radi toga.

--- Kraj citata ---

Kazem, prosle godine su pocele kontrole i ako ti fali homologacija ili neki njen dio - kaciga se smatra neispravnom. Jebiga.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju